Každý, kdo zažil ohromující pocit lásky, si dokáže velmi dobře představit, že taková láska může místo radosti a štěstí přinést utrpení a hořkost zklamání. Ale ani v tomto případě se někteří lidé nevzdávají svých pocitů, a navíc se tyto pocity mohou změnit v posedlost. A nejspíš to už není láska, ale závislost, návyk. A člověk v takovém stavu se stává velmi zranitelným a slabým, vše v jeho životě je zaměřeno výhradně na objekt lásky a partnerovi nelze závidět, protože se může jednoduše "udusit" takovým šílenstvím. Vztahy s takovými lidmi jsou opojným, ale potenciálně toxickým koktejlem emocí.

Lidé se sklonem k obsedantní lásce, chorobným fantaziím a extrémům obvykle patří do skupiny vodních znamení - Ryb, Raka a Štíra.

Ryby

Ryby zjevně nemají smysl pro realitu. Dokážou si svou lásku představit jako pohádku a jsou velmi závislí na své vlastní fantazii. Někdy se prostě mohou zamilovat do postavy, která dokonale odpovídá jejich snům o štěstí. Ani si nevšimnou negativních vlastností objektu svého zbožňování, nestydí se za nedostatek úcty k partnerovi a cítí se zcela pohlceni láskou.

Často Ryby, které mají jednoho partnera, sní o jiném. Ve snech je tento zakázaný ideál okouzlí, okouzlí a v této nemožné lásce najdou neuvěřitelnou romantiku, a tak se mohou stát opravdu posedlí.

Rak

Rakové si v životě nedokážou poradit bez partnera po svém boku. Pocit, že je někdo miluje a pečuje o něj, je pro něj zdrojem sebedůvěry a energie do života, bez toho je Rak naprosto bezmocný. Proto může mít tendenci na někom lpět a namlouvat si, že je to láska jeho života, jen proto, že zoufale potřebuje nebýt sám. Strach z opuštění, obava, že by jeho partnerku mohl unést někdo jiný, mu přináší velká muka. Stává se velmi podrážděným a podezíravým, pokud se mu nedostává náležité pozornosti od milované osoby, může dokonce svého partnera pronásledovat a být uražený a pomstychtivý kvůli malichernostem.

Rak věří, že pokud miluje, musí být milován stejně, a pokud ne, jeho láska stačí pro dva. A je schopen tak všudypřítomné péče, že pro partnera může být velmi obtížné být v takovém pečujícím vztahu.

Štír

Možná je to překvapivé, ale Štír je také schopen bláznivé, maniakální lásky. Je velmi loajální, ale neodpustí ani náznak zrady. Dokáže prožívat tak hluboké emoce, že si to ostatní ani neuvědomují. Ale Štír je extrémní člověk, buď miluje, nebo nenávidí, třetí možnost neexistuje. A když je opravdu zamilovaný, je schopen velmi neobvyklých činů, stává se pro svou partnerku skutečným tyranem, který však své dravé úmysly skrývá za obratnou manipulaci.

Zamilovaní Štíři mohou být velmi vášniví, ale zároveň šíleně žárliví. Jeho žárlivost nezná mezí, charakteristické jsou pro něj obsedantní myšlenky na možnou zradu a jeho partnerka by měla být připravena na neustálé šoky. Zamilovaný Štír bude neustále myslet na osobu, do které je zamilovaný, a to může dokonce zasahovat do jeho práce a života. Na oplátku bude od partnera vyžadovat absolutní poslušnost a uznání jeho vůdčí role ve vztahu.

Hlavní foto: google.com