V dnešní době je běžné vidět fotografie, na kterých je obličej dítěte zakrytý, a také je běžné slyšet, že spící lidé by se neměli fotografovat vůbec. Psychologové a odborníci nám řekli, proč nelze fotografovat lidi ve spánku, podrobnosti si přečtěte v tomto materiálu.

Proč je špatné fotografovat spící lidi?

Posmrtné fotografie byly v Evropě oblíbené v 19. století. Mrtvé umyli, snažili se je dát do pořádku a posadili je vedle rodinných příslušníků. Mrtví na fotografii měli samozřejmě zavřené oči. Později tato tradice ztratila na významu, ale zůstala po ní pověra - lidé, kteří měli na fotografii zavřené oči, jsou pro tento svět mrtví a vyfotografováním spícího člověka mu lze "přivolat" těžký osud nebo dokonce smrt.

Během spánku je také energetické pole člověka velmi oslabené, takže je snadné na spáče seslat kouzlo. Pokud nechcete být zakletý, snažte se takovým fotografiím vyhnout a nefoťte spící děti. Věří se, že při pohledu na takovou fotografii ostatní lidé "vyprázdní" člověka se zavřenýma očima a odeberou mu energii.

Proč je špatné fotografovat spící děti?

Odborníci zakazují fotografování spících dětí a obecné obdivování takových fotografií. Je zakázáno ukazovat dítě cizím lidem až do 40 dnů po narození. Proč? V tomto období je totiž dítě obvykle pokřtěno a předtím nemá žádného anděla strážného - kdokoli mu může i nevědomky vzít sílu a energii.

Lékaři vysvětlují, že děti se bojí záblesků a snímků, což se silněji projevuje ve spánku nebo při zavřených očích. Dítě, které se lekne ostrého světla nebo hluku, se může probudit a začít plakat.

Hlavní foto: google