To všechno se stalo už docela dávno. Tehdy mi manžel řekl, že bychom se měli rozejít, protože se k sobě nehodíme. Pak jsme s dcerou zůstaly samy.

Řekl, že nám dá peníze, a pak prostě odešel a přestal se s námi bavit. Našel si dívku, která byla mladší než on a kterou si vzali. Ale ta holka hned řekla, že neodejde, protože můj ex musí platit alimenty na dceru a ona nehodlá převzít zodpovědnost, když to neudělá. Ta dívka milovala peníze, a proto tak rychle souhlasila, že si ho vezme.

Poté, co se po třech společných letech pohádali, si můj manžel myslel, že se ke mně může vrátit. Ale já jsem se s ním nehodlala stýkat kvůli tomu, jak se ke mně choval. To bych mu nedokázala odpustit. Byli jsme manželé asi třináct let a za tu dobu jsem porodila dceru, koupili jsme si spolu auto a dokonce jsme všechno v domě vybavili. Myslela jsem si, že s Kazimírem spolu budeme žít až do stáří, ale ukázalo se, že je to přesně naopak.

Měli jsme obrovský byt o třech pokojích, který jsem zdědila po otci - ten už dávno zemřel. Ale když byl táta ještě naživu, snažili jsme se sami našetřit nějaké peníze, abychom si mohli koupit alespoň dvoupokojový byt. Pak otec zemřel a všechny peníze, které jsme investovali do hypotéky, se staly zbytečnými, protože otec mi odkázal veškerý svůj majetek.

Zůstal jsem bez rodičů, ale s vlastním velkým bytem. O něco později se nám podařilo našetřit dost peněz na to, abychom si mohli koupit vlastní auto a provést v bytě rekonstrukci. Zdálo se mi, že jsme vytvořili šťastnou rodinu, že naše úžasná dcera má ty nejlepší rodiče.

Myslel jsem si, že je všechno dokonalé a že mé štěstí bude trvat věčně. Nikdy mě nenapadlo, že bychom se mohli rozvést. Vztahy v rodině byly skvělé, dceru jsem vychovávala dobře, protože se chovala slušně a dařilo se jí ve škole. Když jsme se s manželem rozhodli rozvést, dceři bylo třináct let a ani nedělala povyk z toho, že rodiče už spolu nežijí.

Několik měsíců jsem se vůbec nezajímala o to, co se s manželem děje, protože jsem na něj byla velmi naštvaná. Před naším rozvodem se začal chovat úplně jinak, takže jsem už tehdy viděla, že s ním není něco v pořádku, ale myslela jsem si, že je to kvůli jeho práci. Po nějaké době začal chodit domů jednou týdně a říkal mi, že pracuje dlouho do noci. Myslela jsem si, že manžel dostane rozum, opustí milenku a budeme žít jako dřív, ale náš vztah se jen zhoršil. Manžel na mě začal každý den křičet, i když jsem za to nemohla.

V den rozvodu si manžel sbalil všechny věci a odešel. Rozloučil se s dcerou a slíbil jí, že se ještě uvidí. V tu chvíli se mi chtělo brečet, protože jsem svého muže velmi milovala a on mi to udělal, i když říkal, že spolu budeme navždy. Díky dceři jsem se mohla vrátit do normálního života, protože tu pro mě vždycky byla a staly jsme se opravdovými kamarádkami.

Po šesti měsících života pouze s dcerou jsem zjistila, že se můj bývalý manžel Kazimír znovu oženil s dívkou, která je mnohem mladší než on. Dcera mi řekla, že byla na jejich svatbě a fotila se tam, takže má spoustu fotek této nové manželky svého otce. Myslela jsem, že fotku z jejich svatby zničím, ale neudělala jsem to a držela jsem v sobě vztek. Bolelo mě, že mě manžel, se kterým jsme měli skvělý vztah a plánovali spoustu věcí v blízké budoucnosti, jen tak opustil a vůbec se o to nestaral. Čas však plynul a já na svého bývalého přestala myslet. Nakonec jsem byla šťastná, že mám dceru, se kterou jsme trávili spoustu času, a na manžela jsem se už nezlobila. Kdybych ho však viděla, určitě bych ho uhodila.

Podle očekávání spolu dlouho nevydrželi, žili spolu jen tři roky a on ji opustil jen proto, že po něm požadovala příliš mnoho peněz a dárků. Bývalá to nevydržela a podala žádost o rozvod. To, že to v jeho manželství neklape, jsem si uvědomila, až když začal chtít přespat u nás doma, ale já ho vyhnala, protože pro člověka, jako je on, nebylo v mém bytě místo.

Už jsem ho nemilovala, takže mi bylo úplně jedno, jaký bude jeho život. Jednou přišel ke mně domů ve dvě ráno, byl z něj cítit alkohol. Okamžitě mi začal říkat, že mě miluje a že chce začít znovu, protože jeho současná žena na něj byla velmi přísná a nevlídná. Vyhodila jsem ho z bytu a řekla mu, aby se už nikdy nevracel. Když mi zavolal, zavěsila jsem a pak ho úplně zablokovala.

Nechci znovu začínat vztah s takovým zrádcem, jako je on.

Hlavní foto: google