Učitelka mé dcery měla starší matku. Tato žena byla plně fit a schopná se o sebe postarat, ale byla zvyklá dceři často volat a říkat: "Přijď za mnou, necítím se moc dobře".

Její dcera tak musela za matkou chodit pozdě večer nebo brzy ráno a ještě chodit do práce.

Pak se začaly dít různé věci, které se tak trochu snažily stařenku od takového chování odradit.

Nejprve dcera upadla a zlomila si ruku. Od té doby uplynulo jen půl roku, než si zlomila nohu. Na podzim se žena vrátila do práce, ale matka se opět začala chovat stejně.

V důsledku toho dcera nastydla a dostala zápal plic. Bohužel to nedopadlo dobře. Tento úžasný člověk a učitel zemřel. Celá třída její smrt oplakávala. Nikdo nemohl uvěřit, že učitelka zemřela v tak mladém věku.

Od smrti nejstarší dcery uplynul teprve měsíc a matka už začala trápit druhou nejmladší dceru. Ta však byla úplně jiné povahy a řekla, že nepřijde. Matka okamžitě začala naříkat: "Nikdo mě nemá rád, nikdo mě nepotřebuje, brzy umřu a to bude můj konec."

Pak to dcera nevydržela a řekla: "Moje sestra tě vždycky přišla zachránit před smrtí, dokud sama nezemřela, a já chci žít o něco déle. Ráno jdu do práce a pak se na tebe přijdu podívat. Kdyby ti nebylo moc dobře, zavolej sanitku. Když můžeš zavolat mně, můžeš zavolat i tam." "Dobře," řekl jsem.

Uplynulo patnáct let a stará žena stále žije. To, že ji dcera v noci nenavštěvovala, k její smrti nepřispělo. Domnívám se, že není co komentovat.

Pokud se nemohu zvednout, ale zachovám si zdravý rozum, ať mě děti odvezou do domova důchodců. Pokud si ji však nezachovám, tím spíše.

Ti, kteří si myslí, že je to něco strašného, se prostě nikdy nestarali o staršího člověka. Takoví lidé si myslí, že takhle se zbavujete blízkých lidí, kteří se o sebe dokážou postarat.

Někdy, když starší lidé skončí v domovech pro seniory, jde o jejich vlastní život. Nikdo nechce zemřít dříve než stará paní, která se dožila téměř sta let.

Mnoho lidí však takové samozřejmé věci nedokáže pochopit. Mohou je pouze odsuzovat.

Hlavní foto: youtube