Je vhodné upřesnit, že taková taktika vyžaduje hodně síly a energie a je výhodná jen v určitých situacích? Ve skutečnosti se ne vždy potýkáme s různými toxickými vztahy.

Beran

Může člověk, který vidí v ostatních konkurenci, někomu důvěřovat? Navíc ani není nutné, aby se konflikt již rozvinul, pouhá možnost potenciální konfrontace způsobuje, že Beran je obecně k lidem velmi nedůvěřivý. Pomáhá to udržet si převahu.

Blíženci

Dvojčata nevěří ani sama sobě, co se dá říct o ostatních lidech? A to vše proto, že toto znamení zvěrokruhu dobře ví, že na světě není nic trvalejšího než pomíjivost. Proto se sám nijak zvlášť nesnaží ospravedlňovat očekávání druhých a neočekává od druhých nic zvláštního. To dvojčatům značně usnadňuje život.

Lev

Lvi vědí, že v tomto podivném a složitém světě rozumí něčemu jen oni. A jiní - ti jen předstírají, že na Lva zapůsobili. Je to zbytečné - dokud mu neprokáží svou konkrétní užitečnost - nemá k nim důvěru. I když Lev vždy dává ostatním příležitost, aby se prosadili. Čistě z praktických důvodů - pokud uspějí, bude mít Lev výhodu, ale pokud ne - no, těžko říct.

Panna

Málokdo v životě se umí dívat na věci tak střízlivě jako Panna. A střízlivý pohled na činy většiny lidí ukazuje, že se nesnaží ani z desetiny. Jak jim tedy můžete věřit? Proto Panny nedůvěřují. Protože vědí, co mohou od lidí očekávat. Pokud se však budete snažit, můžete Pannu přesvědčit i svými činy. To je však poměrně obtížné.

Štír

Štíři jsou nejen nedůvěřiví. A co jiného byste čekali od mistra intrikánů, který se dobře vyzná ve skrytých lidských pohnutkách a dokáže přimět téměř každého, aby udělal, co chce? Proto se Štíři zpočátku domnívají, že se proti nim všichni spikli. A pokud tomu tak není - tím hůře pro ty nešťastníky, kteří této situace nevyužili.

Střelec

Střelci nechtějí být lidem nijak zvlášť blízko a nějak hluboce s nimi komunikovat. Ne proto, že by byli zlí, ale proto, že toto znamení zvěrokruhu je zvyklé spoléhat se ve všem jen na sebe. Tato taktika Střelci nejednou v životě pomohla, ale je nesmírně obtížné s její pomocí budovat důvěryhodné vztahy. Proto se Střelec ani nesnaží.

Hlavní foto: volkovysk.by