Většina lidí si myslí, že život dělá člověka špatným a že zatvrzelé srdce je získaná vlastnost. Nikdo netvrdí, že život je snadný. Lidi to opravdu může změnit k horšímu, ale máme k tomu i určité předpoklady. Například naše znamení zvěrokruhu.

Bezcitná znamení zvěrokruhu

Panna

Panna je z ostatních znamení nejsamostatnější. Proto buduje vztahy z pozice síly a stanovuje si vlastní podmínky. Jejich porušení vnímá Panna jako osobní urážku. Lidé ve znamení Panny si raději udržují odstup od ostatních lidí.

Panny se raději soustředí na svůj vlastní život a své vlastní problémy. Proto se snaží stížnosti ostatních lidí ignorovat. Proč potřebujete další bolest hlavy, když máte dost svých vlastních? Pro Panny je jejich vlastní klid důležitější než problémy ostatních.

Kozoroh

Pověstná praktičnost lidí ve znamení Kozoroha se často mění v bezcitnost. Od dětství překvapují ostatní svou dospěláckou vážností, po které z nich vyrostou zcela lhostejní lidé. Raději budují vztahy založené nikoli na emocích, ale na vzájemném prospěchu, protože věří, že je to upřímnější.

Kozorozi raději naslouchají pouze hlasu rozumu a ignorují své srdce. Proto je nelze označit za špatné nebo mizerné. Jejich hlavní zásadou je, že nemá smysl plýtvat vlastním časem a energií na emoce a sentimentalitu. To jen překáží životu a práci.

"Vůdci" v bezcitnosti

Štír

Ano, samozřejmě, uprostřed všech složitostí štíří povahy se bezcitnost nezdá být tak významná. Ale projevuje se to i ve všech jejich ostatních vlastnostech, extrémní narcismus vede k tomu, že se prostě nezajímají o pocity ostatních lidí. Štíři jsou často opravdu cyničtí a podezřívaví vůči ostatním.

Štíři jsou vynikající manipulátoři, protože pokud se nestaráte o touhy a pocity druhých lidí, je mnohem snazší tahat za nitky. A dokonce i láska k nim je pouhým způsobem, jak vypudit vášeň, která je spaluje zevnitř. Vztahy jsou spíše nekonečné bitvy. Proto musíte mít silnou vůli, abyste mohli žít se Štírem.

Blíženci

Lidé ve znamení Blíženců mohou působit velmi otevřeně a upřímně, ale je to jen na oko. Kvůli své povrchnosti a prchlivosti Blíženci jen zřídka věnují pozornost problémům a přáním druhých lidí. Přílišná ješitnost jim jednoduše brání vidět lidi kolem sebe.

I vztah pro Blížence je jen zábavná hra. Flirtování bez závazků je pro ně mnohem zajímavější než skutečný vážný vztah. To neznamená, že jsou náchylní k podvádění, ale mohou podvádět bez výčitek svědomí. Aniž by mysleli na city druhých, jsou schopni druhým jen tak ublížit.

Je možné se dlouho hádat, což vede k bezcitnosti. Nesmíme však zapomínat, že každý z nás má takové predispozice.

Hlavní foto: vazhnoznat.com