Čiňte dobro a budete odměněni. Ano, jenže vy jste odměněni se zpožděním. A předtím musíte vydržet nejednu ránu do zad. Je těžké zůstat loajálním a laskavým člověkem, když svět chrlí jehly jako ježek.

Jsou lidé, pro které je laskavost stavem mysli. Od přírody nemají hněv, nechají projít i špatné slovo a zradu, snášejí bolest a stále se usmívají na svět.

Aby se nějak ochránili, uzavírají se před lidmi. Neúčastní se živých rozhovorů. I když stačí jeden rozhovor s takovým člověkem v soukromí, někdy to pomůže přehodnotit celý život.

Vždy a v každé situaci přinášet dobro, i když je srdce zraněné střípky lidské zrady, to dokáže jen málokdo. Nezlobit se na celý svět, ale naopak snažit se ho každý den zlepšovat.

Tento pohled na svět je typický pro několik zvířetníkových souhvězdí. A navenek se zdá, že je život hodně rozmazluje, i když si nikdo neuvědomuje, jak často srdce těchto andělů pláče.

Pokud má přítel potíže, Býk to jistě pocítí. A on bude první, kdo zavolá a zeptá se: "Co se děje?" Je jako detektor bolesti, vždy ví, kde se nachází, a snaží se bolest překonat.

Obětavost Býka někdy překračuje meze. Zapomíná jíst, vyřizovat pochůzky a celý den se stará o dalšího člověka a přemýšlí, jak by mu mohl pomoci. Na oplátku by se o něj nikdo tolik nebál.

V lepším případě bude jeho zájem považován za samozřejmost, v horším za další zradu. Anděl v Býkově duši se rozpláče a dá si slib, že se stane lhostejným. Ale stačí další volání o pomoc a Býk se opět vydává na pomoc všem kolem sebe.

Anděl v člověku ve znamení Raka příliš často pláče, kdykoli se snaží otevřít lidem, opět se mu dostává bolesti. Přesto ho jeho víra v dobro nutí k neustálému hledání.

Něco uvnitř naznačuje, že na tomto světě je ještě světlo, a Rak se ho usilovně snaží najít. Neumí říct ne osobě, kterou žádá. Odvrátit se, když jde do tuhého.

Rak vydává teplo a snaží se "zahřát" celý svět. V reakci na to přijímá chlad zvenčí. Ano, i když si toho lidé neváží, často jsou to pokrytci, ale jeho laskavost je silnější, vydrží všechno.

Střelec nezná pomstu a intriky. Ano, někdy se záměrně vyhýbá lidskému společenství, ale je to jen pro jeho vlastní ochranu. Když je sám, je méně pravděpodobné, že dostane nůž do zad.

Usmívejte se, i když vám srdce pláče, proč dávat najevo své skutečné emoce, nikdo je nepochopí. Střelec přináší světlo, ochotně se dělí o své štěstí, probouzí v lidech jejich nejjasnější stránky.

A klidně přijímá černý nevděk na oplátku. Neočekává žádnou odměnu a vše dělá zcela dobrovolně. Je zvyklý, že jeho pomoc zůstává nepovšimnuta, a zrada nemůže z jeho duše vymýtit dobro.

Ryby se zdají být naivní tvorové. Jejich obraz velmi často přitahuje pozornost bezohledných lidí, kteří touží po vlastním zájmu. Koneckonců Ryby budou na člověka myslet pozitivně až do konce.

A i když každý ujišťuje člověka ve znamení Ryb v něčem jiném, celá jeho povaha se bude zlu bránit. I v té největší hromadě špíny najde něco světlého, svůj vlastní dar. Až temnotu pohltí život, budou Ryby první, kdo spatří paprsky světla.

Její vědomí je vyladěno tak, aby vnímalo dobro, a vytrvale se jí daří vyhánět zlo ze svého života. Pokud byla zrazena, odpustí, zapomene, že jí někdo vrazil nůž do zad, a nepřestane věřit v to nejlepší. Její duše je přece prosycena dobrotou a ona nemá jinou možnost.

Hlavní foto: kakao.im