Mezi lidmi najdeme jak lidi, kteří mají na tváři "napsáno vše", tak ty, kteří své emoce před ostatními pečlivě skrývají. Někteří lidé nedokážou skrýt své emoce a skutečný postoj k určitým momentům svého života.

To není nic špatného, ale takoví lidé se dají velmi snadno zneužít pro vlastní cíle. Koneckonců jsou jako "otevřená kniha" pro každého, kdo si v nich chce "číst".

A mezi lidmi jsou nejen slušní, ale i nepoctiví jedinci. Ti, kteří chtějí využívat druhé pro své vlastní cíle.

Koneckonců je vhodné je ovládat, stejně jako klíče: "Zatáhnete za určité nitky a dotyčný udělá, co potřebujete. Je velmi výhodné využívat výsledky práce jiných lidí.

A mnoho lidí chápe, že někdy je lepší své emoce skrýt. Ale někdo to dělá od dětství a někdo k tomu dospěje až s věkem a zkušenostmi.

Koneckonců ne každý má talent překonávat životní těžkosti s "kamennou tváří". Všichni se v dětství učíme poctivosti a slušnosti.

V dospělosti si však lidé často uvědomují, že toho ostatní zneužívají. Pokud o někom řeknete pravdu na rovinu, může se stejná pravda proměnit v nepříjemné následky. A to je samozřejmě špatně, ale tak už to v moderním světě chodí.

Stále častěji se stává, že "člověk je člověku vlkem". Každý sleduje pouze své sobecké zájmy a nezajímá ho blaho ostatních.

Proto lidem často neprospívá přílišná otevřenost a upřímnost.

Které ze znamení zvěrokruhu má "kamennou tvář"? O kom je těžké říci, co skrývá "uvnitř" a jaké emoce skutečně prožívá?

Štír je často označován za jedno z těchto znamení. Obvykle se Štírům "přisuzují" přívlastky jako tajemný, záhadný a svérázný.

Z tváře Štíra často s jistotou nepoznáte, zda je nervózní, nebo šťastný. Koneckonců většina Štírů si v každé situaci raději zachovává "kamennou tvář".

Obvykle je velmi obtížné je obtěžovat. Štíři se domnívají, že jakýkoli projev emocí je známkou slabosti.

A Štír nechce být považován za slabého. Koneckonců slabí lidé jsou pro podvodníky ideální "kořistí".

Proto Štíři většinu svých emocí raději skrývají. Mohou se "otevřít" jen opravdu blízké a milé osobě.

Takových lidí je však ve Štírově okolí málo. S ostatními si Štíři raději "nechávají masku".

Aby se ostatní nikdy nedozvěděli jejich skutečný postoj k situaci. Pokud Štíra někdo naštve nebo rozčílí, nemusí si to uvědomit.

Časem se mu však Štír pomstí.

Váhy mají také často "kamennou tvář". Mnoho lidí tohoto znamení je totiž zvyklých dlouho zvažovat jakékoli rozhodnutí.

Proto Váhy často nedávají najevo své emoce, takže druhá osoba nemůže říct, jaké rozhodnutí Váhy udělají. Rádi by to "udrželi v tajnosti".

Čím déle Váhy projevují lhostejnost k nějaké události, tím více času mají na přípravu. Váhy také chápou, že emoce jsou ukazatelem slabosti.

A pokud se na tváři Vah "vyčtou" pochybnosti, může této slabosti využít i záludnější osoba. A to může mít pro Váhy další negativní důsledky.

A ty si samozřejmě takový výsledek nepřejí. Proto se Váhy snaží skrývat své emoce před všemi kromě svých nejbližších a lidí, kterým důvěřují.

Hlavní foto: google.com