Všichni lidé procházejí několika životními etapami: narození, dětství, dospívání, mládí, zralost, stáří a smrt. A bez ohledu na to, jak moc se někdy snažíme "oddálit" příchod některé z těchto fází, nemůžeme s tím nic dělat.

Dříve nebo později lidé dosáhnou jak dospělosti, tak stáří. Samozřejmě není divu, že si lidé chtějí užívat mládí co nejdéle.

Vždyť mládí není jen o "rozkvetlém" vzhledu, ale také o dobrém zdraví. Všichni máme v mládí mnohem více vitality než ve stáří.

Když jste mladí, díváte se na svět jinak: nemáte přece ještě "zkušenosti", kterými se na tento život dívají zralí a staří lidé. Stále se zdá, že svět je obrovský.

Člověk chce všechno vyzkoušet a všechno se naučit. Celkově je mládež opravdu skvělý čas. Je škoda, že končí.

Ale dříve nebo později se to stane všem lidem. Stalo se to lidem před námi a stane se to i po nás. Všichni jsme jen zrnka písku v obrovském vesmíru.

Na této planetě nemáme mnoho času a většinou ho promarníme na nejrůznější nesmysly. Lidé to však obvykle pochopí až ve stáří.

V mládí nemají čas se zastavit a zamyslet se: proč ztrácím svůj drahocenný čas?

Ne, lidé na to obvykle myslí až v posledních chvílích života. A ve stáří pak litují ztracených chvil.

Všichni lidé však stárnou různým způsobem. Někdo je "starý" už ve třiceti, někdo má šedivé vlasy a zůstává mladý duchem.

Samozřejmě je velmi důležité zůstat mladý duchem. K tomu se lidé musí neustále učit něco nového, aby nestáli na místě. Koneckonců taková "stagnace" může vést k rychlému "zániku".

Lidé, kteří se v tomto věku neustále něco učí, stárnou mnohem pomaleji. Ano, jejich vrstevníci se jim často "smějí".

Možná o nich dokonce za zády říkají různé nepříjemné věci, ale faktem zůstává, že jen to, že budete po celý život dělat něco nového a vzrušujícího, vám pomůže zůstat mladí.

Které ze znamení zvěrokruhu "čeká" stáří jako jedno z posledních?

Astrologové často označují Střelce za jedno z těchto znamení. Je to proto, že většina Střelců jsou velmi aktivní a pozitivní lidé.

Všechno v životě je pro ně zajímavé. Nebudou trávit sobotní večer ve společnosti pohovky a televize.

Střelci budou raději sjíždět horskou řeku na kánoi nebo trávit noc s přáteli ve stanech v lese. Mohou tak naplno "pocítit život" a společnost pohovky a televize je zajímá jen zřídka.

Právě díky tomuto aktivnímu životnímu stylu je stáří nepřepadne. Koneckonců Střelci na stáří prostě "nemají čas".

A to je správně. Samozřejmě, že dříve či později přijde stáří i na ně, ale nemá smysl ten den přibližovat.

Stáří pro Štíra také "nespěchá". Lidé si často myslí, že Štíři s věkem "mládnou".

Mnozí tento talent přisuzují Štírům kvůli jejich "nadpřirozeným" povahovým rysům. Koneckonců, lidé si někdy myslí, že Štíři jsou energetickými "upíry".

Vždyť jak jinak si může obyčejný člověk vysvětlit "vzkvétající" vzhled Štíra i ve stáří? Štír si však zachovává mladistvost s hlubokými "šedinami", protože se mu podařilo "zkrotit" své vášně.

Hlavní foto: google.com