Milovat někoho znamená umět odpouštět, obětovat se, přizpůsobit se druhému člověku.

Pokud si však milovaná osoba vůbec neváží toho, co pro ni děláte, bude jediným správným rozhodnutím vztah přerušit.

Existují však lidé, kteří jsou ochotni svým blízkým odpustit až příliš, protože nikdy neztrácejí naději, že se situace může napravit, a bojí se ztráty kontaktu se svými blízkými, i když jim tito lidé ublížili.

Takové osobnosti se vyskytují především u některých zástupců zvěrokruhu a jejich laskavost je někdy velmi snadno manipulovatelná.

Váhy

Zástupci tohoto znamení se vyznačují laskavou, jemnou a soucitnou povahou, což jim často způsobuje problémy. Váhy nesou zášť velmi dlouho, snaží se člověku odpustit, zlepšit situaci, změnit vše k lepšímu.

Ale mnoho věcí je prostě nad jejich síly, protože nemohou změnit něčí charakter, ovlivnit činy, pravidla života. Váhy mohou vybuchnout emocemi, říct, že už je nebaví snášet špatný přístup k druhému, ale po vychladnutí situaci přehodnotí a pochopí, že s milovanou osobou nemohou jen tak přerušit vztahy.

Kvůli této vlastnosti někteří bezohlední příbuzní a přátelé otevřeně zneužívají laskavosti Vah a druhá polovina jim může dokonce změnit život v peklo.

Blíženci

Někdy Blíženci sami způsobují blízkým lidem problémy, kvůli kterým je chcete navždy vymazat ze svého života. Jejich větrná povaha si však ne vždy uvědomuje vážnost situace a závažnost jejích důsledků.

Zástupci tohoto znamení se však vždy dokážou vcítit do problémů druhých lidí a snaží se jim pomoci, i když je dotyčný předtím zradil.

Blíženci věří, že se lidé časem mění, ačkoli jejich vlastní zkušenosti dokazují, že to zdaleka není pravda. Budou však nadále doufat, protože nechtějí ztratit lidi, na které si zvykli a na které jsou vázáni, a kromě toho je pro ně mnohem snazší odpustit, než je navždy odstranit ze svého života.

Ryby

Zástupci tohoto znamení se bojí osamělosti, a proto podstoupí jakoukoli oběť, aby si udrželi své blízké.

Ryby snesou ponižování, výčitky, urážlivé výroky, pokud se jejich život dramaticky nezmění. Vždyť jejich obvyklý způsob života je jim natolik blízký, že nechtějí nic měnit, byť jen k lepšímu.

Pokud se však Ryby pokusí alespoň jednou přerušit vztahy s toxickými osobnostmi a překonají první těžké období, bude to pro ně mnohem snazší a v budoucnu se již nebudou tolik bát rozchodu s lidmi.

Beran

Beran je známý svou náročnou a výbušnou povahou, kterou ne každý zvládne. Šikovní manipulátoři však mohou využít impulzivní povahy tohoto zvěrokruhu a obrátit situaci ve svůj prospěch.

A pokud se Beran ještě dokáže hádat s cizími lidmi, před svými blízkými je bezmocný.

Zástupci tohoto znamení neustále dělají ústupky kvůli svým blízkým, i když jim už dochází trpělivost. Mohou křičet, vyvolat skandál, ale pak se rychle vzpamatují a snaží se situaci napravit.

Právě pocit viny, kterým příbuzní manipulují, otravuje Beranům život.

Hlavní foto: google.com