Spisovatelka Bernice Baker Miracle je sestrou z matčiny strany legendární americké herečky Marilyn Monroe. V roce 2020 dosáhla 101 let.

Odloučené sestry

Bernice Inez Gladys Baker se narodila 30. července 1919 v Benátkách v Kalifornii Gladys Pearl Baker a Jasper Newton Baker. V roce 1923 se Jasper rozvedl se svou ženou, vzal Bernice a jejího staršího bratra a odešel do Kentucky, kde je vychoval, a o tři roky později Gladys porodila další dceru, kterou pojmenovala Norma Jeane, která se později zapsala do historie filmu jako jméno Marilyn Monroe.

foto: google

V roce 1933 zemřel Bernicin bratr Robert Kermit Baker: měl jaterní selhání. Dívka zase absolvovala střední školu a provdala se za Parise Miracle. Bernice nosila svou dceru pod srdcem, když dostala dopis, ze kterého se dozvěděla, že má 12letou sestru. Pro dívku, která ani nevěděla, že její matka žije, byla tato zpráva šokující.

Strážce paměti

Bernice a Norma Jeane si několik let dopisovali a pravidelně si volali, ale poprvé se setkali tváří v tvář až v roce 1944. Zatímco mladší sestra pokračovala v modelingové kariéře, starší sestra pracovala nejprve jako učitelka, poté jako účetní a inspektorka výroby v oděvní společnosti. Dívky v sobě přesto cítily spřízněné duše.

- Obě jsme měly těžké dětství, cítily jsme se opuštěni. Obě jsme byly atraktivní, byly jsme nazývány talentovanými, ale chyběla nám odvaha. Potřebovali jsme vzájemnou podporu, napsala Bernice o mnoho let později.

Poté, co se z Normy Jean stala Marilyn Monroe, pravidelně volala sestře a v roce 1961 ji Bernice dokonce navštívila. Herečka darovala své sestře 10 000 dolarů - v té době to byla velmi významná částka. Bernice naproti tomu pochybovala, že by Monroe mohla spáchat sebevraždu, a řekla tisku, jak si krátce před smrtí zavolaly, ona a její sestra, a Marilyn jí řekla o jejích plánech do budoucna, o výběru nových záclon pro dům.

V roce 1944, půl století po jejich prvním setkání, vydala Bernice Baker Miracle knihu vzpomínek na Marilyn. Zdůraznila, že to neudělala proto, aby vydělala peníze na jméno své sestry, ale aby rozptýlila zvěsti a spekulace. Ve své knize Bernice psala o duševní nemoci jejich společné matky a přemýšlela, jak stín těchto duševních problémů dopadl na obě sestry.

Starší sestře legendární Marilyn Monroe je nyní 101 let. Žije v Gainesville v Kalifornii se svou jedinou dcerou Monou a snaží se vyhnout tisku.

Hlavní foto: google.com