Toto je příběh jedné malé ženy, která už má dvě skvělé děti.

foto: laykni.com

Ludmila Somar žije v Černovické oblasti a je třetí nejmenší ženou na světě, která se stala matkou. A první, která se díky svému mírnému růstu stala dvakrát matkou.

foto: laykni.com

Mnoho lidí zná Ludmilu Thumbelinu, ale na ulici si ji můžou klidně splést se školačkou a manžel, který kráčí po boku svého staršího bratra nebo otce. Třicátnice je vysoká pouze 132 centimetrů, ale to jí nijak nezabránilo stát se šťastnou manželkou a matkou.

foto: laykni.com

Lyudmila se narodila předčasně a vážila pouze 840 gramů. Skutečnost, že dítě přežilo, označili lékaři za skutečný zázrak. Při takové hmotnosti je skutečně jen velmi malá šance. Během tříměsíčního pobytu v nemocnici však dívka přibrala téměř dva kilogramy a byla bezpečně propuštěna s matkou domů.

Do pěti let s Lyudmilou bylo všechno v pořádku, nelišila se od ostatních dětí. Ale už ve škole si rodiče všimli, že jejich dcera téměř neroste. Po návštěvách nemocnic a testech se ukázalo, že dívka měla vzácné, nevyléčitelné onemocnění, které bylo spojeno s nedostatkem růstového hormonu.

Navzdory všemu z Lyudmily vyrostla velmi veselá, pozitivní a společenská dívka. Po škole studovala na odborné škole. Už jako studentka se dívala na své přátele, kteří chodili na rande, a ona sama nevěřila, že se jednoho dne stane také manželkou a matkou. Ale zbytečně!

foto: laykni.com

Taková malá, roztomilá dívenka okamžitě uchopila Igorovo srdce. Setkali se jednou na autobusové zastávce, ale po tomto krátkém setkání na ni už nemohl zapomenout. Tři týdny poté, co se setkali, požádal ženu o ruku. Později se o jejich svatbě diskutovalo v celém Černovickém regionu.

foto: laykni.com

Rok po svatbě věděli o tomto páru prakticky v celé zemi. Přes všechny zákazy a varování lékařů porodila miniaturní žena absolutně zdravou dívku o hmotnosti 2850 gramů.

foto: laykni.com

Později chtěla Lyudmila a její manžel mít druhé dítě. Ale lékaři to zakázali - raději už nepokoušet osud.

foto: laykni.com

O dva roky později však Bůh poslal do rodiny další dítě. Chlapec Ivan se narodil s váhou 2950 gramů a je také zcela zdravý.

foto: laykni.com

Tento příběh rozbíjí všechny vědecké teorie a stereotypy. Rodina Ludmily a Igora inspiruje mnohé a dává jim naději.

foto: laykni.com

Hlavní foto: laykni.com