Láska nezná hranic. Nezáleží na věku, národnosti a barvě pleti. A tento švýcarsko-africký pár je toho dalším potvrzením. Je škoda, že tento příběh neměl šťastný konec.

Švýcarce Corinne Hofmannové bylo 27 let, když poprvé viděla Lketingu. Stalo se to během cesty do Afriky. Dívka pak vedla „spořádaný“ a zdánlivě prosperující život: úžasnou rodinu, vlastní obchod, svého snoubence. Ale setkání s černým válečníkem Masai všechno změnilo.

foto: binokl.cc

Obraz muže s „dokonalými rysy“, jak později napsala samotná Corinna, nikdy neopustil její hlavu. Stále myslela na tajemného cizince a rozhodla se ho najít. Brzy se znovu setkali na místní diskotéce. Corinna a Lketingu spolu dlouho tančili a pak ho sama políbila.

Takto začal jejich vztah. Corinna se rozešla se svým snoubencem a řekla rodičům, že zůstává v Africe - na chatě, kde kromě Lketinga bydlela i jeho matka. Podmínky zde byly, upřímně řečeno, byly poměrně sparťanské, ale Corinna se nebála. Rychle se naučila spát na hadrech, jíst ze špinavého nádobí a umýt v příkopu.

foto: binokl.cc

Zpočátku si švýcarská žena ani nevšimla obtíží, protože její mysl byla zaneprázdněna láskou a všechno vypadalo jako nádherné romantické dobrodružství. Ale když o dva týdny později kvůli nedostatku jídla a vody na Corinně začalo viset oblečení, uvědomila si: něco je třeba změnit.

Takže ji napadlo otevřít obchod a zajistit si jídlo. Právě tento obchod se stal překážkou ve vztahu mezi Švýcarkou a Afričanem. Protože dívka sama sloužila všem kupujícím, Lketingu začal velmi žárlit. Pro masajského válečníka bylo nepřijatelné, aby se jeho žena dívala jiným mužům do očí a sladce se na ně usmívala.

foto: binokl.cc

Žárlivý muž tmavé pleti se začal s Corinne hádat a proměnil se ve skutečného domácího tyrana. Lketingu dokonce hrozil, že odvede švýcarčinu dceru, která v té době měla jen něco málo přes rok. Corinna takový postoj nedokázala ustát a podrazí svého manžela a odletí svou dceru zpět do Švýcarska.

Doma napsala autobiografickou knihu White Maasajka, která byla přeložena do 30 jazyků a prodalo se jí 4 miliony výtisků. Později byl na základě této knihy natočen film se stejným názvem.

foto: binokl.cc

Corinna dnes stále žije ve Švýcarsku, vychovává svou dceru a pracuje jako zubní konzultantka.

Hlavní foto: binokl.cc