Maksym a Olga si velmi dlouho vybírali kliniku IVF, pak náhradní matku a pak naši porodnici. Náhradní matka byla umístěna do porodnice poměrně brzy - plánovaný císařský řez, protože děti - a byly dvě - byly špatně umístěné.

Náhradní matka se císařského řezu velmi obávala, a to ne kvůli sobě, ale kvůli dětem. Operace byla úspěšná, narodily se dvě zdravé holčičky. Jen biologické rodiče se z nějakého důvodu nepodařilo zastihnout - ani ráno, ani po operaci.

V porodnici se Maxim objevil až druhý den - a okamžitě šel do ordinace vedoucího lékaře. O něčem si povídali a novopečený otec odešel, aniž by se zeptal na děti - což nás velmi překvapilo. Obvykle jsou náhradní rodiče přítomni u porodu a berou své dítě do náruče - a tady to bylo úplně jinak.

Když však z ordinace vyšel primář a nařídil přesunout dvojčata na "odmítací" oddělení, bylo vše jasné. Ukázalo se, že biologičtí rodiče si odebrání dětí jednoduše rozmysleli - pohádali se a podali žádost o rozvod. Otec ani matka své děti nepotřebovali.

Ve skutečnosti v době, kdy podepisovali určité dokumenty, nebyli ani rodiči těchto dívek, takže ani nemuseli napsat odmítnutí.

Ale pěstounka to musela udělat. Po vyslechnutí příběhu se mlčky otočila a opustila kancelář.

Žena seděla na oddělení tiše přes dvě hodiny, pak vstala a odešla na dětské oddělení. Svým dětem.

Děti byly propuštěny podle očekávání - pátý den po porodu. Dívky a jejich matku unesl jejich otec. Rodiče se vůbec nestyděli za to, že jejich děti mají genetický kód někoho jiného.

Hlavní fotografie: kakao.im