Americká dívka Ira se ve dvou letech stala modelkou. Dítě se narodilo velmi krásné. Měla modré oči, světlé vlasy a oslnivý úsměv. Rodiče se rozhodli dítě vyfotografovat a poslat jeho snímky všem agenturám.

foto: obaldeno.net

Matka s otcem pozvali fotografa, který si všiml Iřiny podoby s panenkou Barbie a nabídl jí, že se v tomto oblečení vyfotí. Rodiče souhlasili. Když byly fotografie rozkošného miminka zveřejněny na internetu, během několika hodin získaly miliony zhlédnutí a lajků. Všichni chtěli vidět malou panenku Barbie, které se Ira tolik podobala.

foto: obaldeno.net

Pod fotografiemi se začaly hromadit nadšené komentáře. Mnozí nemohli uvěřit, že jde skutečně o živé dítě, a ne o panenku. Podobnost dítěte s Barbie byla tak nápadná.

foto: obaldeno.net

Mnoho agentur chtělo podepsat dívčiny rodiče. Stala se uznávanou po celé Americe. Místo do školky, kam chodili její vrstevníci, chodila Ira se svou matkou na obrázky. Lze říci, že dítě nemělo dětství v obvyklém slova smyslu. Pracovala jako modelka a vydělávala slušné peníze.

foto: obaldeno.net

Aby byly fotografie kvalitní, pracovali na Iřině tváři kosmetici a vizážisté. Ty první dávaly obličeji porcelánový vzhled, aby dítě vypadalo ještě více jako panenka. Vizážisté nanesli na dívčin obličej spoustu make-upu a podkladové báze.

foto: obaldeno.net

Čas plynul, Ira vyrostla. Stále méně se podobala Barbie, takže dostávala stále méně nabídek na focení. V deseti letech její kariéra modelky skončila. Kromě image Barbie ji neviděli v žádné jiné kreaci. Pozvánky proto přestaly chodit úplně.

foto: obaldeno.net

Jak žije Ira? Jak ji ovlivnilo to, že už nepózuje na fotografiích?

foto: obaldeno.net

Je třeba říci, že si dívka vedla dobře. Konečně měla dětství. Začala žít jako její vrstevníci.

foto: obaldeno.net

Na stránce na webu Ira nezveřejňuje své fotografie z dětství v podobě Barbie. Zřejmě ji samotnou tato představa unavila. I když je možná i jiná věc: dívka je uražená, že ji už nikdo nezve na focení, a tak se rozhodla na všechno zapomenout.

foto: obaldeno.net

Hlavní foto: obaldeno.net