Tento příběh je o tom, jak mohou být zvířata věrná. Stalo se to v Irsku. Když se manželé Brennany vraceli domů s nákupem, potkali cestou malé štěně, které je kousek od nich věrně následovalo. V Irsku je v tomto ročním období velmi chladno, a tak se rozhodli vzít psa s sebou, aby v zimní noci nezmrzl.

foto: leafclover.club

Pat a Melanie nejprve vrátily zvíře do útulku, aby se ujistily, že se neztratilo. Když si pro něj ani po deseti dnech nikdo nepřišel, vzali ho k sobě domů. Manželé vybrali pro svého nového přítele jméno Jack. V tu chvíli je ani nenapadlo, že by pes mohl zachránit život jednomu z nich, který kdysi zachránil jeho.

Miluje astronomii, a tak často chodí se vztyčenou hlavou a dívá se na oblohu. Jednoho dne se při procházce po cestě díval na velký, krásný měsíc. Pat nedávno prodělal infarkt, a tak se mu trochu špatně chodilo. V jednu chvíli byl tak roztržitý, že zakopl a spadl do příkopu.

Příkop byl velmi rozlehlý a jeho hloubka mu v žádném případě neumožňovala dostat se ven po svých. Okamžitě zavolal záchrannou službu, která téměř okamžitě vyrazila na pomoc. Vyskytl se však další problém.

foto: leafclover.club

A v tu chvíli si Pat vzpomněl na svého čtyřnohého přítele, který v tu chvíli stál vedle něj. A když už si muž myslel, že mladý pes utekl, vyděsil se a nejspíš se někam schoval, uslyšel štěkot.

Jak se ukázalo, místo aby utekl do bezpečí, vydal se Jack hledat pomoc pro svého pána. Protože on sám nic nedokázal.

Jeho pozornost upoutal mladý pes, který neustále štěkal a volal o pomoc. Stál u dálnice a štěkal na každé auto, ale neběžel za ním, nejspíš aby se neztratil.

Když policisté projížděli kolem, všimli si psa a zastavili. Šli tam, kam je pes vedl. Oba policisté pomohli Patovi z příkopu. Krátce nato se k nim připojila sanitka.

foto: leafclover.club

Když se ho chystali hospitalizovat a naložit do sanitky, pes šel za nimi a seděl vedle nich. Jack pozorně sledoval každý pohyb lékařů a svého pána.

Pat byl pečlivě vyšetřen a bylo zjištěno, že může být ponechán několik dní doma v klidu, hospitalizace není nutná. Záchranáři mu pomohli domů a Jack byl celou dobu s ním. Po záchraně svého pána dostal pes na znamení vděčnosti lahodný pamlsek.

Hlavní foto: leafclover.club