Manželé Jenny a Rich Powellovi ze Spojeného království dlouho neměli děti. Tolik snili o velké rodině, ale jejich sen se jim nesplnil dlouhých 11 let. V roce 2018 se pár rozhodl pro zákrok in vitro a Jenny otěhotněla s dvojčaty. Pro Powellovy to bylo opravdové štěstí a nemohli se dočkat, až se setkají se svými dětmi!

Později lékaři oznámili, že se děti možná narodí o něco dříve, než bylo ohlášeno, a manželé řešili zařízení dětského pokoje.

Když už byla Jenny v šestém měsíci, rozhodli se manželé odjet na dovolenou na pobřeží Cornwallu, protože si byli jistí, že se děti narodí za 2-2,5 měsíce, ale osud rozhodl jinak. Žena se již na dovolené necítila dobře a její manžel ji odvezl do nejbližší ordinace praktického lékaře. Po vyšetření lékaři trvali na tom, že Jenny musí být naléhavě převezena na kliniku v Oxfordu, ale vzdálenost 300 kilometrů byla děsivá. Místní úřady souhlasily a o několik minut později přiletěl vrtulník pobřežní hlídky a po 75 minutách byla žena v rukou odborníků a druhý den se stala maminkou.

foto: laykni.com

Dvojčata Ruben a Jenson se narodila ve 23. týdnu těhotenství a každé z nich tehdy nevážilo více než 600 gramů (590 a 535 gramů), což nikdy v britské historii nebyl případ, kdy by vše skončilo dobře.

foto: laykni.com

Lékaři nemohli nic předvídat a děti pomalu rostly a vyvíjely se. Takto uběhl celý měsíc.

foto: laykni.com

foto: laykni.com

Rodina Powellových strávila na klinice šest měsíců a v pořádku se vrátila domů. Faktem je, že chlapci velmi pomalu přibývali na váze a jejich zdravotní stav nebyl po celé toto období stabilní. Teprve po šesti měsících se vše vrátilo do normálu. Propuštění z nemocnice se stalo nejlepším dárkem pro celou rodinu.

foto: laykni.com

Ve věku jednoho roku už Ruben a Jenson ve svém vývoji dohánějí své vrstevníky a během jejich prvního svátku jim přišli poblahopřát pracovníci vrtulníkové brigády pobřežní hlídky a pracovníci oxfordské kliniky.

foto: laykni.com

foto: laykni.com

foto: laykni.com

foto: laykni.com

foto: laykni.com

Nyní jsou dvojčatům dva roky. Je těžké si představit, že kdysi vážily méně než 600 gramů.

foto: laykni.com

foto: laykni.com

foto: laykni.com

Úžasná rodina, přejeme jim štěstí, zdraví a vše nejlepší!

Hlavní foto: laykni.com