Jednou při procházce parkem uviděla Simona na zemi malé bezmocné zvířátko. Když přišla blíž a podívala se na něj, zjistila, že je to veverka. Veverčina matka nebyla nikde poblíž a nebylo jasné, kde je její domov, a tak se dívka rozhodla vzít mládě s sebou.

foto: laykni.com

Veverka samozřejmě není běžný domácí mazlíček, tato zvířata jsou obvykle chována v klecích. Simone se rozhodla dát jí svobodu. Proto se chlupatá kráska neustále pohybovala na ulici a neustále se vracela k dívce v domě, který vnímala jako svůj vlastní. Dívka ji pojmenovala Digentji.

foto: laykni.com

foto: laykni.com

Časem veverka dospěla a byla připravena na potomstvo. Dvojité těhotenství bohužel skončilo neúspěchem. Potřetí se jí však podařilo stát se matkou. A nyní má Simone doma o jednoho přítele víc.

foto: laykni.com

foto: laykni.com

Nyní má až dvě veverky, které nechová v kleci, ale dává jim naprostou volnost.

foto: laykni.com

foto: laykni.com

I když je to smutné, Simone věří, že se její zvířata jednoho dne přestěhují do lesa, aby se spojila s přírodou, protože to je jejich přirozené prostředí. Zatím však nemají v plánu svou paní opustit.

foto: laykni.com

foto: laykni.com

Nakonec si zvyknou žít vedle osoby, která jim poskytla bydlení, stravu a péči. Skutečná věrnost jde proti volání přírody.

Hlavní foto: laykni.com