Jaké máte asociace, pokud jde o kuřata? Možná si myslíte, že to není zrovna nejchytřejší zvíře, nepřilne k lidem a chodí si jen pro jídlo...

Ano, přináší to výhody. Kolik dojemných příběhů s těmito ptáky je však známo?

foto: kakao.im

Tento nečekaný příběh ukazuje svět kuřat z jiného úhlu pohledu. Tady je, tady je duše!

Majitel jedné farmy si všiml, že jedna z jeho slepic se na rozdíl od svých společnic jeví jako poměrně společenský pták. Neseděla v kurníku, ale ráda se procházela po farmě a komunikovala s ostatními zvířaty.

foto: kakao.im

Jednoho dne se však začala chovat poněkud neobvykle...

Slepice se přestala připojovat ke svému majiteli při každodenní obchůzce farmy, nehrála si se zvířaty a byla velmi tichá. Seděla nehybně ve svém domku.

Prvních pár dní si majitel nedělal příliš velké starosti, protože si myslel, že se pták později přidá k procházkám. Ale ani po několika dnech se situace nezměnila.

Šokovaný majitel si všiml, že se od svého hnízda nepohnula ani o píď! A co ona? Možná onemocněla?

Když však přišel blíž, uviděl, že sedí, jako by někoho pozorovala. Mohla by snášet vejce, ale on věděl, že tato slepice vejce nesnáší. V čem byl její problém?

foto: kakao.im

Opatrně se přiblížil ke slepici, aby ji nevyplašil, a nahlédl do hnízda. a doslova otevřel ústa překvapením! V útulném hnízdě byli novorozenci.... koťata!

foto: kakao.im

Jak se jim podařilo získat přátelskou slepici? Majitel usoudil, že kočka z jiné farmy porodila v teple kurníku a koťata tam z nějakého důvodu nechala. Taková hodná slepice nemohla nechat koťata zmrznout - a zahřívala je, jak nejlépe uměla.

Farmář byl šťastný! Jeho milovaná slepice se ukázala být zdravá a ukázala svůj charakter, laskavost, nerozdělovala děti na "vlastní" a "cizí".

foto: kakao.im

Tento příběh boří stereotypy! Ne všechny věci jsou takové, jak se na první pohled zdají!

Láska a pomoc mohou přijít i tam, kde to nečekáte!

Hlavní foto: kakao.im