Dobře vychovaný anglický pes, který žije na zámku, má od dětství ušlechtilé způsoby. Ano, není to vtip - labrador Fred, kterého vidíte na obrázku, se narodil a žije v krásném sídle Mountfitchet Castle, které se nachází v Essexu. Bývalý normanský hrad byl zrekonstruován a stal se místní památkou, kterou často navštěvují turisté. A Fred ho hlídá!

foto: storyfox.ru

Pes byl vždy obklopen zvířaty, která zachránili nebo chovali jeho majitelé, správci hradu. Je zvyklý zacházet s každou živou bytostí opatrně. Jednou se například ujal mláděte veverky, které jeho majitel Jeremy Goldsmith našel u silnice. Veverka žila v hradní kuchyni šest měsíců, než byla vypuštěna do lesa!

Fred a jeho 9 malých stínů

A nyní se v psím životě objevilo nové "zoologické dobrodružství" - Fredovi bylo nedávno deset let (což je na psa slušný věk) a pak se osud rozhodl, že se stane otcem!

foto: storyfox.ru

Nedaleko hradu si kachna postavila hnízdo. Bohužel krátce po vylíhnutí kachňátek vystopovala matku mazaná liška a snědla ji k snídani... Kachňátka, která zůstala sama, vylezla z hnízda a zatoulala se na louku, aniž by věděla, co dál.

Tam je spatřil Fredův majitel a on sám. Měli obavy, co s ptáky udělají, protože kachňata v takovém věku nemohou přežít bez rodiče! Ale pes už o všem rozhodl. Posbíral kachňata a vzal je s sebou...

foto: storyfox.ru

Od té doby táta Fred devět káčátek neopustil. Pokládá je na sebe, v noci je zahřívá a dokonce jim jazykem uhlazuje peří!

Nedávno začal tatínek učit své potomky plavat. V blízkosti hradu se nachází vodní příkop, do kterého je velmi vhodné se v horkém dni ponořit a ochladit se! Chytrý pes zřejmě pochopil, že kachňátka se bez vody neobejdou, a tak je každý den bere na "lekce plavání"!)

Samozřejmě, že labrador je moc velký na to, aby se mu říkalo kachna (a taky jinak smrdí a nějak mu nejde ani létání), ale žluté děti ten rozdíl nepoznají a mají svého pěstouna moc rády!

Na nádvoří hradu je často k vidění následující obrázek: Fred pomalu přechází po deskách a snaží se neztratit svůj drahocenný náklad - chlupaté kuličky, které mu lezou na záda a z výšky pozorují okolí!

foto: storyfox.ru

Když skončí náročný pracovní den, Fred přinese všechna káčátka do koše v kuchyni, složí je (nebo možná spočítá!) a sám si tam vleze. Spí výhradně spolu!

S největší pravděpodobností za dva měsíce budou rostoucí kachňata schopna roztáhnout křídla a vzlétnout. A pak už to půjde - jak jim napoví jejich srdce nebo stádo, které se do té doby může objevit kolem hradu Mountfitchet.

"Jsme na našeho psa velmi hrdí," - Jeremy říká. - Chytřejšího než Freda nenajdete v celé Anglii!

No, ten pes je opravdu nádherný. Jsme si však jisti, že máte stejně úžasné a inteligentní domácí mazlíčky!

Hlavní foto: storyfox.ru