Takhle milovat umí jen psi!

Německý ovčák jménem Wangwang pracoval osm let jako služební pes na policejním oddělení v čínské provincii Henan. Pes odešel do důchodu v roce 2019. Našli mu majitele a nový domov, kde stráví zbytek svých dní. S mentorem, který psa vychovával a učil od narození, musel být Wangwang oddělen.

foto: google

Nedávno se ho rozhodl navštívit policista, který jel nedaleko domu, kde ovčák žije. Video ze setkání starých přátel se nedávno objevilo na Douyin, čínské verzi TikToku. Na videu je vidět, jak pes vybíhá z domu a radostně vítá svého bývalého rádce. Je tak šťastný, že ho vidí, že mu okamžitě padne k nohám a otře se o jeho boty.

foto: google

Wangwang nedokázala skrýt své emoce - z očí jí štěstím tekly slzy.

Policista se bohužel nemohl zdržet dlouho. Když byl čas vrátit se, znovu pohladil svého mazlíčka a vydal se k autu. Pes ho však odmítal pustit, znovu a znovu mu zastoupil cestu, dotýkal se ho a olizoval mu ruce. "Vždycky je těžké se rozloučit." - komentoval video autor příspěvku. Ten také poznamenal, že ačkoli Wangwangova srst začala šedivět, vypadá skvěle. Je vidět, že pes je dobře živený a po odchodu do důchodu se trochu zotavil.

Zdroj: youtube.com

Uživatelé sociálních sítí byli reakcí zvířete velmi dojati. V komentářích se mnozí přiznali, že při sledování videa Wangwangova střetu s policistou ronili slzy.

„Psi jsou ti nejvěrnější přátelé. Chovejte se k nim dobře! Můžete vidět, jak moc Wangwang chybí jeho mentor“, citoval předplatitele britské publikace Daily Star.

Někteří uživatelé byli překvapeni, že ovčácký pes nemohl zůstat se svým mentorem. Později se však k této situaci vyjádřili zástupci policejního oddělení. Vysvětlili nám, že služební psi jsou drženi ve výcvikovém zařízení. Tam je krmí a cvičí. Po odchodu do důchodu však zvířata hledají nový domov mimo zařízení, protože policisté jednoduše nemají čas si se psy hrát a komunikovat s nimi mimo službu. Podle komentátora by psům bylo mnohem lépe v rodině než ve výcvikovém středisku.

Hlavní foto: google.com