Každý má právo na svůj vlastní způsob získávání popularity. Sláva však nepochází jen z dobrých skutků. Někteří lidé si pamatují negativa.

Monica Lewinská pracovala v roce 1998 jako stážistka v Bílém domě.

foto: binokl.cc

Brzy vyšlo najevo, že měla poměr s prezidentem Billem Clintonem. Jak žije žena po mnoha letech tohoto skandálního příběhu?

Románek mezi Billem a Monikou nezačal hned. Žena tvrdí, že vztah začal poté, co dokončila stáž. Pak jí bylo nabídnuto místo v Pentagonu.

foto: binokl.cc

Clinton ji však pozval do Bílého domu a ona ho neodmítla. Jejich schůzky se navíc někdy odehrávaly i ve slavné oválné pracovně. Mimochodem, Monica o svém románu řekla pouze své nejlepší kamarádce Lindě Tripp. Telefonické rozhovory s touto dámou byly nahrány a poté použity jako důkaz proti prezidentovi.

foto: binokl.cc

Kolovaly zvěsti, že nepokoje kolem Moniky byly organizovány výhradně proti Billovi v zájmu tajných služeb. A Lewinská svou nevinnost pouze předstírala.

foto: binokl.cc

Je však jasné, že podrobnosti těchto účtů se dozvěděl úplně každý. Předložené argumenty jsou důkladné a věrohodné. Bill Clinton se sice předtím snažil v očích své manželky resuscitovat, ale fakta byla proti němu. Nakonec se ke vztahu přiznal. Poté na prezidenta padla obvinění ze všech hříchů, ale on si mohl udržet úřad až do konce svého funkčního období. Ani Hilary ho neopustila.

foto: binokl.cc

Monika také trpěla pobouřením veřejnosti. Byla urážena, pronásledována... Média se neobtěžovala popsat její nemorální chování. Nikdo nechtěl pochopit, proč dívka navázala vztah s prezidentem. Stejně jako mnoho jiných skandálů se však i tento postupně vytratil z paměti. Bill opustil své místo, takže na něj a jeho milenku zapomněli.

foto: binokl.cc

V současné době je Lewinské 46 let. Ačkoli ji v Americe zná mnoho lidí, sama žena v tomto starém příběhu nevidí nic dobrého. V politice už nebyla respektována, v terénu už nemohla pracovat. Jen ti největší lenoši si z ní nedělali legraci. Všechny noviny uváděly její jméno. Monica se proto snažila vydělat na vztahu s Clintonem, a tak napsala autobiografii. Prodej byl docela dobrý. Bývalá prezidentova milenka se pokusila také o výrobu dámských kabelek, ale brzy musela být firma zlikvidována.

foto: binokl.cc

V roce 2014 Lewinská napsala pro Vanity Fair vlastní esej. Poté chodila na různé společenské akce. Následující rok přednesla úžasnou přednášku na konferenci TED. Monika si uvědomila, že není možné klopýtnout, a tak se rozhodla najít své poslání v kreativitě.

foto: binokl.cc

V roce 2018 Monika ukázala veřejnosti divadelní hru "Ďábel s modrými šaty" . Kupodivu právě kus oblečení v této barvě byl důkazem jejího poměru s bývalým prezidentem. V současné době je Lewinská v Americe známá jako žena, která bojuje za práva občanů. Těchto akcí se účastní neustále.

foto: binokl.cc

Říká také, že kvůli tomu, že vyšla najevo pravda o jejím vztahu s Billem, byla nucena se na dlouhou dobu zavřít doma. Nikdy se jí nepodařilo najít muže a mít děti. Důvodem byl možná skandál.

foto: binokl.cc

foto: binokl.cc

Hlavní foto: binokl.cc