Slavné švédské kvarteto ABBA má stále mnoho fanoušků a v průběhu let zájem o vystoupení této hudební skupiny neopadá, naopak neustále roste. První vystoupení této hudební skupiny před veřejností spadají do 70. let. Popularita kvarteta vzrostla, když v roce 1974 vyhrálo soutěž Eurovize, a zejména v roce 1976 - po vystoupení před švédským králem v předvečer jeho svatby. Vrchol popularity této švédské hudební skupiny nastal na počátku 80. let. Bohužel s rozpadem hudební skupiny ABBA jako by západní svět na švédské kvarteto zapomněl.

V poslední fázi svého působení představila hudební skupina svůj poslední hit "Thank You For the Music". Píseň "ABBA" a "Mamma Mia" se však staly důvodem k návratu na hudební scénu.

Na konci 90. let vznikl skvělý muzikál "Mamma Mia", který byl založen na písních hudební skupiny ABBA. V roce 2008 byl podle stejnojmenného muzikálu natočen film. To vše způsobilo, že se v širších hudebních kruzích opět začalo mluvit o slavném švédském kvartetu.

foto: google

Hudební skupina opakovaně ohlašovala svůj návrat na hudební scénu a potvrdila i vydání nových písní, ale vzhledem k tomu, že každý člen kapely byl oceňován za vlastní hudební tvorbu, dlouho se jí to nedařilo.

Jak dnes vypadají členové mnohými milované hudební skupiny ABBA? Zde je několik slov o jeho členech.

Anni-Frid Synni Lyngstad (Frida), 75 let

Frida je krásná brunetka, která byla součástí této legendární hudební skupiny. Benny Anderson se se zpěvačkou seznámil na koncertě a pozval ji do kapely. Annie-Fried byla několik let Bennyho manželkou. Neměli spolu žádné děti, Frida měla dvě děti z předchozího manželství.

foto: google

Po rozpadu hudební skupiny Anni-Frid vystupovala sólově. V 90. letech vyšla nová sbírka písní této známé zpěvačky. Od roku 1986 žije Lyngstad ve Švýcarsku. V roce 1992 se provdala za svého dlouholetého přítele, který je princem, a stala se oficiálně uznanou princeznou. O několik let později, v roce 2005, oznámila, že už nemá zájem o hudební kariéru.

foto: google

foto: google

Zpěvaččin manžel chodil do stejné školy jako současný švédský král. Frida se proto blíže seznámila s členy královské rodiny. V současné době se Anni-Frida věnuje především charitativní činnosti a práci v oblasti životního prostředí. Někdy se však zpěvák objevuje na hudební scéně společně s dalšími členy legendární čtveřice.

Benny Andersson, 74 let

Benny byl ženatý s Fridou, s níž udržoval bližší vztah 12 let. Jejich manželství trvalo tři roky. Benny Andersson je hudebník, skladatel a hudební producent a také Björnův přítel. Členové tohoto tvůrčího tandemu mají na svém kontě řadu hudebních skladeb.

foto: google

Po rozpadu hudební skupiny psali přátelé Benny a Björn společně hudbu pro muzikály a filmy. Jejich hudební díla se velmi často stávala hity.

Benny Andersson má za sebou skvělou hudební kariéru. Také jeho osobní život byl velmi úspěšný. Po rozchodu s Anni-Frid se oženil se švédskou televizní moderátorkou Monou Norklit. Jeho syn se vydal v otcových stopách a založil vlastní hudební skupinu.

foto: google

foto: google

Benny Anderson oznamuje, že se brzy objeví nové písně hudební skupiny ABBA.

Agnetha Fältskog, 70 let

Agnetha je půvabná blondýnka, jedna z nejoblíbenějších interpretek a sólistek a členka švédského kvarteta. V mládí byla Agnetha písařkou a pracovala v telefonní ústředně. Po nějaké době se začala zajímat o tanec a zpěv. Jednoho dne Björn viděl Agnethu vystupovat v televizním pořadu, seznámil se s mladou zpěvačkou a pozval ji do své nové kapely. Jejím prvním manželem se stal Björn Ulvaeus. Manželé mají dvě děti.

foto: google

Po rozpadu hudební skupiny ABBA se Agnetha Fältskogová vydala na sólovou dráhu. Vydala několik studiových alb. Zpěvák onemocněl depresemi. Kvůli léčbě na několik let přerušila svou činnost na hudební scéně. V roce 1990 se znovu provdala za chirurga, ale manželství se po třech letech rozpadlo.

foto: google

foto: google

V roce 2005 se sešla se členy skupiny ABBA na premiéře muzikálu a později na premiéře filmu. Zpěvačka trpí aerofobií, cestuje pouze autobusem. Agnetha vypadá skvěle a ráda tančí.

Björn Ulvaeus, 75 let

Björn byl Agnethin manžel. Talentovaný skladatel, interpret písní, hudebník a producent muzikálu a filmu "Mamma Mia".

foto: google

Rozvod s Agnethou neměl na činnost hudební skupiny vliv. V roce 1981 se Bjorn oženil s hudební novinářkou. Manželé mají dvě dcery.

foto: google

Bjorn má s Agnethou stále dobrý vztah. Bjorn a Agnetha mají společná vnoučata. Tento 75letý hudebník podniká v hudebním průmyslu.

Po 20 letech se hudebníci setkali na premiéře filmu, která se konala ve Stockholmu.

foto: google

Björn Ulvaeus, Anni-Frid, Agnetha Fältskog a Benny Anderson

V roce 2018 představilo švédské kvarteto dvě nové skladby. Pro mnoho fanoušků je velmi důležité uvědomit si, že jejich oblíbené kvarteto ABBA stále září na hudební scéně.

Hlavní foto: google.com