Během prvního roku svého života pes vystřídal pět majitelů - stačilo, aby se s ním naučili "mluvit".

Ivor je roční štěně amerického stafordšírského teriéra. Od narození neslyší a kvůli své zvláštnosti nemohl Ivor dlouho najít stálé majitele - lidé jednoduše nechápali, jak s ním komunikovat, a posílali ho zpět do útulku.

foto: goodhouse.ru

V době, kdy se jím zabývali pracovníci Královské společnosti pro prevenci týrání zvířat (RSPCA), měl pes již vážnou poruchu chování.

foto: goodhouse.ru

Láska a péče, které Ivora obklopovaly, mu však pomohly naučit se znovu důvěřovat lidem. V prosinci konečně našel rodinu v osobě Ellie Bromilowové, která ho naučila zvládat život bez sluchu.

foto: goodhouse.ru

Dívka cvičila psa pomocí znakové řeči. "Ivor už umí povely "sedni" a "ke mně", které ho naučili pracovníci Společnosti. Spolu se mnou začal rozumět povelům "lehni", "stůj" a "jdi". Nyní se snažíme valit."

foto: goodhouse.ru

"Neslyšící pes se neliší od slyšícího. Všechno také říkáme nahlas, ukazuji mu příkazy rukou a hodně na něj mluvím - i když nerozumí ani slovo," říká Ellie.

Ivor nemá sluch, ale má vybroušené jiné smysly, například čich. Podle Ellie mu to pomáhá lépe se během hry orientovat.

"Schováváme pamlsky po celém domě a žádáme ho, aby je našel. Zdá se, že Ivor, který měl na začátku své cesty smůlu, má nyní štěstí. "

Hlavní foto: goodhouse.ru