Před několika týdny se stal zajímavý příběh Brazilce Rodriga Coelha a jeho manželky, který sdílel na sociální síti Facebook. Manželé jeli autem do lékárny, aby si koupili léky. Když se manželé vrátili, našli v autě neznámého psa.

Pes pravděpodobně rychle nastoupil do auta, když jeho majitelé vystoupili a pomalu zavřeli dveře. Pes se cítil pohodlně a ničeho se nebál. Uvolněně si lehl na podlahu vedle sedačky a zdříml si.

foto: lemurov.net

Podle vnějšího vzhledu zvířete bylo zřejmé, že se jedná o Domewyho, který se však již delší dobu potuloval po ulicích. Pes vypadal vyhuble, byl silně cítit odpadky a měl značně poškozené drápy a tlapky.

foto: lemurov.net

Rodrigo si myslel, že se pes jednoduše ztratil. Muž ho však nenechal v nesnázích: rozhodl se, že nález odnese domů a pokusí se najít jeho majitele. Rodrigo má několik dalších psů a všichni nebyli s novým sousedem spokojeni. Ale choval se sebevědomě a svobodně, vybral si útulné a měkké místo ke spánku na pohovce.

foto: lemurov.net

Coelho se rozhodl hrát a natočil několik videí se svým psem. První video na YouTube zaznamenalo více než 350 tisíc zhlédnutí. Druhé video zhlédlo 160 tisíc uživatelů internetu. Rodrigo zanechal své kontakty a brzy mu začali volat lidé. Psa poznali a řekli, že se pěstoun jmenuje Thor a jeho skuteční majitelé žijí jen 12 kilometrů od Coelhova domu.

foto: lemurov.net

Zanedlouho Rodriga kontaktovali sami majitelé, aby si s ním domluvili schůzku. Macon a Dayan dorazili do Coelhova domu a Thor okamžitě poznal, koho má rád. Přiběhl k nim a radostně vrtěl ocasem. Majitelé byli samozřejmě také nesmírně spokojeni. Díky dobře zvolenému autu a úsilí starostlivého člověka tak ztracený pes našel svůj domov a nezůstal na ulici.

Hlavní foto: lemurov.net