Na jedné z britských farem se stala neobvyklá příhoda. Jeho majitel kdysi potkal dvě lišky a nyní je považuje za své věrné přátele.

Majitelem farmy je Simon Mead. Muži je již přes 50 let, pohybuje se o holi a nemá dokonalé zdraví, ale to mu dává sílu starat se o mimořádné svěřence. Před odchodem do důchodu pracoval Simon jako zámečník a po odchodu do důchodu se rozhodl usadit na farmě. Tam trávil dny se svou jednookou kočkou jménem Cat.

Mead vedl obyčejný a klidný život, dokud jednoho dne nenašel na svém dvoře dvě lišky. Simon si je jistý, že se zvířata skrývala před lovci: v oblasti se často pořádají hony na lišky se psy. Muž se rozhodl, že zvířata nevyžene a pomůže jim schovat se před nebezpečím. Nabídl jim jídlo a pak si všiml, že lišky nespěchají s odchodem z farmy. Mead začal svěřence pravidelně krmit, a dokonce jim dal jména - Willow a Hannah.

Zdroj: facebook.com

Lišky jsou stálými obyvateli farmy již několik let. A Simon je nejen pravidelně krmí, ale každý den jim poskytuje kompletní stravu. Každý den kupuje pět konzerv psího žrádla pro každou lišku. Na krmení zvířat se každý měsíc vynaloží spousta peněz - až 150 liber. Po nákupech má Mead peníze jen na nejnutnější věci. Ona se však těchto výdajů nevzdává a chápe, že aktivní divoká zvířata potřebují více potravy, protože potřebují hodně energie.

Willow a Hannah jsou ve skutečnosti velmi energické. Rádi si hrají se Simonovou kočkou, běhají po farmě a dokonce dělají lumpárny. Nejednou se stalo, že lišky ukradly Meadovi vycházkovou hůl a on ji musel sledovat podél plotu nebo zdi domu, aby ji našel a vytáhl z křoví. Jednoho dne lišky ukradly iPhone, který sousedé později našli na poli a vrátili ho Simonovi.

Zdroj: facebook.com

Hannah a Willow považují kocoura za autoritu, poslouchají ho. A Šimon je pro ně jako otec. Mead nechápe, proč mu lišky věří, ale určitě se tak rozhodly. Mimochodem, jako dítě měl muž lišku Vivienne, kterou venčil na vodítku. Vztah k těmto zvířatům je tedy jedinečný a dlouhodobý.

Lišky pravidelně vycházejí do volné přírody, ale ráno čekají na majitele na verandě. Když se Simon dozví o chystaném honu na psa, je nervózní a špatně spí. Willow a Hannah se však přesto podaří uniknout: když vycítí nebezpečí, ukryjí se na střeše domu. Mead opakovaně sepisoval petice za zákaz lovu, ale marně. Nyní se sám snaží pomáhat bezbranným liškám a měly štěstí, že se s takovým člověkem setkaly.

Hlavní foto: lemurov.net