Američan Dylan Summers měl psa plemene pitbull jménem Athena. Na začátku roku 2020 se zvířeti stalo hrozné neštěstí - spadlo pod kola auta. Zvíře však mělo štěstí, že přežilo, jen mu lékaři museli amputovat část ocasu a jednu zadní končetinu.

foto: mimimetr.me

Když se Athéna zotavovala a stále se léčila, náhle zmizela. Majitel nechápal, jak mohl oslabený pes utéct ze dvora. Možná ho někdo ukradl. Muž se ze všech sil snažil najít svého oblíbence. Po psovi pátral celý rok, ale nic z toho nebylo.

foto: mimimetr.me

Dylan se už rozhodl pro nového psa. Chodil na webové stránky útulků, prohlížel si fotografie psů a vybíral si toho pravého. A těsně před Novým rokem uviděl v jednom z katalogů bolestně známou tvář, a když si na další fotografii všiml, že pes nemá zadní packu, uvědomil si, že konečně našel svou Athénu!

Muž kontaktoval útulek Gateway Pet Guardians v nedalekém městě East St. Louis. Ředitelka centra Alisha Vianellová uvedla, že Athena byla u majitelů, kteří se o ni a ostatní psy vůbec nestarali. V důsledku toho museli být psi těmto nezodpovědným majitelům odebráni.

foto: mimimetr.me

Dne 30. prosince si Dylan přijel do útulku pro svého milovaného mazlíčka. Athéna byla neuvěřitelně šťastná, že vidí svého bývalého majitele, olizovala mu ruce a rychle vrtěla ocáskem. Muž věří, že návrat jeho čtyřnohého přítele nelze považovat za nic menšího než novoroční kouzlo.

Hlavní foto: mimimetr.me