V tomto článku budu mluvit o úžasné Carmen Dell'Orefice, které je nyní 89 let a je stále neuvěřitelně krásná.

Carmen byla po většinu svého života modelkou a díky tomu se zapsala do knihy rekordů. Světová přehlídková mola neopustila více než 40 let. Napsala o tom knihu Staying Beautiful: Beauty Secrets and Attitudes from My Forty Years as a Model (Zůstat krásná: tajemství krásy a postoje po čtyřiceti letech práce modelky).

foto: google

Naše hrdinka se narodila 3. června 1931 v New Yorku do chudé rodiny. Její otec byl houslista a matka baletka. Po rozvodu rodičů zůstala Carmen s matkou, která si rovněž přála, aby se její dcera stala baletkou. Kromě toho si její matka myslela, že je ošklivá, a neustále říkala: "Máš ošklivé uši a nohy jako ploutve." Carmen se vždy považovala za "ošklivé káčátko". Vždycky byla nejvyšší a nejhubenější, muži si jí nikdy nevšímali. Kvůli finančním potížím ji matka na dlouhou dobu umístila do internátní školy. Pro Carmen to byla příležitost snít o budoucnosti.

foto: google

K rozhodujícímu setkání došlo v roce 1945 v obyčejném autobuse. Dívka se seznámila s manželkou fotografa Hermana Landschoffa, který potřeboval nové tváře pro módní časopis. Později fotograf řekl, že není fotogenická a že fotky nejsou moc dobré. Na druhou stranu kmotr Dell'Orefice ukázal fotografie redaktorce Vogue. To vedlo k tomu, že se o dívku začal zajímat šéfredaktor a pozval ji na focení!

foto: google

Následovala řada focení se špičkovými fotografy. Dívka podepsala smlouvu s časopisem a začala vydělávat 7,5 dolaru na hodinu, později 10-25 dolarů na hodinu. Začala se častěji objevovat na obálkách časopisů. Ale peníze na živobytí rozhodně nestačily.

foto: google

Dříve se mělo za to, že konec kariéry modelky je cca. 30 let. Carmen se rozhodla opustit modelingovou branži, protože její osobní život nebyl posetý růžemi. Byla třikrát vdaná a měla dceru, které věnovala spoustu času.

Díky Normanu Parkensonovi se však modelka vrátila do světa módy a její stříbrné vlasy se staly její značkou. Bylo to znamení, že vliv let je nad ženou bezmocný a nemá smysl ji skrývat přírodními odstíny vlasů a omlazovat se. Pak se to stalo její obchodní značkou!

foto: google

Život šel dál, takže kromě popularity na přehlídkových molech a v lesklých časopisech se Carmen stala herečkou a hrála ve filmech režisérů, jako jsou Martin Scorsese, Michael Cimino nebo Woody Allen.

  • Účastnila se přehlídek značek Christian Dior, Moschino, Pierrot a Donna Karan. Podepsala smlouvu s Lancasterem.
  • Hrála v reklamách pro Rolex, Vogue Paris.
  • Mnohokrát byla tváří obálek nejlepších světových časopisů.
  • V 79 letech byla tváří německého časopisu Madame, v 80 letech se stala tváří italského časopisu Amica.
  • Ve věku 80 let jí byl také udělen čestný doktorát Univerzity umění.
  • Ve svých 81 letech se účastnila módních přehlídek a reklam!

foto: google

Za svůj život stihla reprezentovat téměř všechny známé světové značky. Dokonce i Salvador Dalí ji nazval svou múzou!

Navzdory své úžasné kariéře si však Carmen stále váží každé vydělané koruny a neutrácí.

V osobním životě měla bohužel smůlu, byla třikrát vdaná, čtvrté manželství ztroskotalo. Její první dva manželé v ní viděli jen výhodnou investici a byli s ní kvůli penězům, třetí manželství trvalo devět let a také skončilo rozvodem. Naše hrdinka má dceru, ale modelka vždy snila o šťastném rodinném životě a chtěla mít více dětí. Ale takový je bohužel život.

foto: google

Na závěr je třeba říci, že Carmen Dell'Orefice se i nadále účastní výstav a zaslouží si potlesk vestoje!

Hlavní foto: google.com