Byl přivolán hasičský sbor v čele s Brianem Vaughanem. Volající uvedl, že v dešťové kanalizaci je 8 mláďat, ale sám je nemůže dostat ven, je potřeba pomoci, jinak mláďata zemřou. Muži se podařilo spatřit černá mláďata labradora, která nejspíš lhostejní majitelé nechali v kanále.

foto: laykni.com

Hasiči přijali oznámení a okamžitě vyrazili na místo. Po 20 minutách se jim podařilo štěňata vytáhnout. Naštěstí nebyl nikdo zraněn, všichni byli zdraví.

Jediné, co záchranáře zmátlo, byla barva štěňat, nebyla černá, jak se na první pohled zdálo, ale tmavě fialová, ne úplně jako štěňata.

foto: laykni.com

"Štěňata byla převezena do organizace na záchranu zvířat poblíž Pikes Peaku. Po prohlídce veterinářem se ukázalo, že jde o nově narozené lišky.

Travis Sauder, ředitel coloradských parků a divoké přírody, říká, že lišky jsou v jejich oblasti běžnými obyvateli. A často si pro porod svých potomků vybírají nevhodné úkryty, jako jsou kanalizační šachty.

foto: laykni.com

Po konzultaci se odborníci rozhodnou vrátit "nález" zpět a počkat na návrat matky. Pokud se neobjeví, budou poslány do rehabilitačního centra pro volně žijící zvířata.

foto: laykni.com

A zde je krátké video ze záchranné operace.

Zdroj: youtube.com

Hlavní foto: laykni.com