Cena této historické vily je 9 800 000 eur. Vila se nachází v centru Říma, je zasazena do krásné staré zahrady v jedinečném antickém stylu.

Vila se nachází v centru Říma. Vedle budovy se nachází velká starožitná zahrada, která je obklopena velkou starožitnou zahradou s bazénem.

Užitná plocha budovy je 580 metrů čtverečních.

Zahrada má velkou rozlohu - 2000 metrů čtverečních.Nesmíme však zapomínat, že vila se nachází v centru Říma v parku Stará Apfia (via Apfia Antica).

foto: google

V Římě je opět na prodej vila, která je považována za unikátní objekt pro svou přírodní krásu a hodnotu z archeologického hlediska. Lokalita, ve které se nachází, totiž překvapuje svou bohatou kulturní nabídkou.

Tuto jedinečnou vilu vlastnil manžel Sophie Lorenové, který se jmenoval Carlo Ponti. Manželé zde žili společně, než se přestěhovali do Ameriky. Tento dům byl také skvělým místem pro dovolenou, protože Carlo a jeho žena Sophia a jejich děti zde vždy pobývali, když navštívili věčné město Řím.

foto: google

Tato nádherná vila se stala místem, kde filmový producent a jeho krásná žena pořádali různé večírky a akce s různými slavnými hosty. Nejznámějšími z nich byly hollywoodské hvězdy Kirk Douglas a Michael Douglas, ale také Charlton Heston a Laurence Olivier.

Vila s parkem se nachází na Via Appia Antica, slavném archeologickém parku z římských dob. Vila se nachází přibližně 300 metrů od hrobky Cecilie Metelly a pouhých 10 minut jízdy od Kolosea.

foto: google

V budově se nachází také sbírka unikátních archeologických nálezů. Celou sbírku shromáždila rodina Carla Pontiho a filmové hvězdy Sophie Loren.

Vila je harmonicky začleněna do prostředí parku Appia Antica a je obklopena soukromou svěží zahradou se staletými stromy a květinami. Díky této jedinečné přírodní kráse se zde můžete kdykoli během roku nadechnout čerstvého vzduchu. Vila má také vyhřívaný bazén.

foto: google

Vila má 17 pokojů, 6 ložnic a 8 koupelen.

Jsou zde dřevěné a mramorové podlahy a mozaiky (i venku).

foto: google

Za zmínku stojí také starořímský sarkofág, který se nachází u zdi domu. Je starobylá a autentická.

Ve Staré Apfii (via Apfia Antica) se v dávných dobách pohřbívalo. Mnoho nekropolí zůstalo za hradbami města. Hned za městskými hradbami se nacházely hrobky nejbohatších obyvatel a mrtví byli pohřbíváni v drahých mramorových kryptách nebo sarkofázích.

Navíc se zdá, že tento sarkofág pochází z 1.-2. století našeho letopočtu.

Deska stolu je vyrobena z egyptského porfyru (nejdražší materiál ve starověku). Některé předměty z tak drahého materiálu si mohli dovolit pouze císaři.

foto: google

V pokoji je také starožitná vana. Okna jsou podepřena starožitnými sloupy. Jsem si jistá, že vše v této krásné budově je starožitné a autentické.

foto: google

foto: google

Květiny jsou neobvykle zasazeny ve starořímské lázni! Mramorová hlavice sloupu se nyní elegantně opírá o pohovku!

foto: google

Sloupy, hlavice, lázně a zahrada jsou pozoruhodné. Zahrada v centru Říma je výsadou velmi bohatých lidí.

foto: google

Tohle je ložnice filmové hvězdy. Tuto postel jsem zahlédla na staré fotografii mladé Sophie Lorenové s manželem.

foto: google

Pokoje vily jsou také vyzdobeny krásnými obrazy. Styl nábytku představuje jednoduchou a nekomplikovanou estetiku, ale nábytek je starožitný a vintage.

foto: google

Ve starobylé lázni rostou květiny. V sarkofágu jsou také zasazeny květiny. Vedle jídelního stolu je další stůl, jehož deska je rovněž z porfyru.

Jisté je, že stoly v této vile jsou dražší než vila samotná!

foto: google

Na stole jsou květiny... Stůl, jehož deska je vyrobena ze starožitného mramoru, porfyru. V jednom ze starožitnictví v Římě se prodávají podobné stoly. Cena nejmenšího stolu se pohybuje kolem 15 000 eur.

Vazba starých knih je provedena v barvě stolu.

foto: google

Velký bazén ve starém parku. Stromy jsou staré přes sto let.

foto: google

Stěny pokryté břečťanem. To dokazuje, že zahrada je starobylá. Převládají zde věkovité přímořské borovice a cypřiše.

foto: google

Modrý koberec oživí a zútulní atmosféru starožitného pokoje. A kočka oživuje a zahřívá koberec.

foto: google

Myslíte si, že je to jen sklep? Je to také vinný sklípek (v horkém počasí se tu pije víno, což je dobrý způsob, jak uhasit žízeň).

Zajímavostí je, že se jedná o pohřebiště vznešeného Římana. Ve starověku si nikdo nedokázal představit, že se ve 20. století pohřebiště této římské vily promění v degustační místnost.

foto: google

To, co visí napravo na stěně, není obraz. Jedná se o starožitnou sádrovou fresku v rámu. Vlevo na stole je starožitná ženská hlava.

foto: google

Pravděpodobně se jedná o mramorovou bustu, která byla kombinována s mramorovou hlavou ženy (na předchozí fotografii)... Mramorové reliéfy na stěnách. Tento krásný dům je snem sběratelů a milovníků historie.

foto: google

Všimli jste si skalního výběžku? Tato místnost vznikla na místě dávné jeskyně, která obsahovala tuf - velmi porézní horninu. Nedá se nic dělat... Villa Appia. Mimochodem, samotný úsek silnice nechal postavit v roce 314 př. n. l. Appius Claudius, který měl přezdívku "Caecus", což znamená "slepý". (podobně přišel během bitvy o oko).

foto: google

Vyřezávané vnitřní dveře.

foto: google

V ložnici se nachází antická postava ženy, která má uříznutou hlavu. Římská matrona nebo vestálka.

foto: google

Sarkofág.

foto: google

Jedná se o starobylý sloup, kolem kterého roste granátové jablko. Všimli jste si ovoce? V levém dolním rohu fotografie je další sarkofág.

foto: google

V dálce jsou vidět hory, na římských kopcích se tyčí Castelli Romani.

foto: google

V zahradě kamenná mozaika, podobná té z císařské vily ve starém Římě.

foto: google

Bazén ve stoleté zahradě v centru Říma.

foto: google

Zahrady našich sousedů jsou také velmi rozlehlé. To znamená, že i v letních vedrech je všude čistý vzduch a příjemný chládek.

foto: google

foto: google

Hlavní foto: google.com