Před několika dny oslavil slavný francouzský herec Pierre Richard 86. narozeniny. Komedie s jeho účastí si vždy užívalo obrovské množství televizních diváků. Dnes bychom rádi hovořili o hercově osudu po jeho skvělém výkonu v kině.

foto: google

Rodiče našeho hrdiny chtěli, aby šel ve stopách svého otce a stal se průmyslníkem, ale Pierre si zvolil tvůrčí dráhu. Chlapec vyrůstal v poměrně bohaté rodině, ale jeho otec brzy zkrachoval; mimochodem, Pierrovi rodiče se rozešli, když byl ještě dítě.

foto: google

Proto skončil v internátní škole pro venkovské děti. Tam se začal věnovat herectví. Už v 18 letech si uvědomil, že se chce realizovat v tvůrčí profesi.

foto: google

Na hodinách herectví byl varován, že se svým vzhledem nebude mít ve filmu příliš velký úspěch. Brzy po absolvování těchto kurzů však začal pracovat v divadle. Zpočátku neměl mladý herec štěstí, protože dostával jen menší role. Kromě toho Pierre se svým přítelem sehrál vtipné scénky v různých kavárnách.

foto: google

Richard debutoval ve svých 30 letech. Na počátku 60. let režisér I. Robert ho začal uvádět ve svých filmech. V roce 1972 si Pierre zahrál jednu ze svých nejvýraznějších rolí ve filmu Záhadná blondýnka v černé botě. Právě po této práci se Richard stal velmi populárním hercem. Dá se říci, že vrchol hercovy popularity byl v 70.-80. letech.

foto: google

Po roce 1980 však jeho popularita začala klesat. Jeho pohled na film se výrazně změnil a jeho postavy už nebyly tak oblíbené.

foto: google

V té době byli všichni přesvědčeni, že Richard odešel do důchodu, ale nebylo tomu tak. Vyzkoušel si také roli scenáristy a režiséra. Koncem 80. let si Pierre dokonce založil vlastní filmovou společnost, která natáčela filmy.

foto: google

V roce 2000 Richard sám hrál mnohem méně ve filmech, ale začal se více věnovat divadelnímu jevišti. Jak herec přiznává, dnes už je na filmování příliš líný, takže v tuto chvíli je to pro něj spíše zábava, nikoli práce.

Hlavní foto: google.com