Když pracovníci Texaského centra pro pomoc divoké přírodě v červnu 2014 poprvé spatřili lvíčka Lamberta, vypadal spíše jako štěně než jako mohutný lev.

Koupila ho nelegálně rodina, která si ho už nechtěla nechat, a zoufale potřeboval pomoc. Zaměstnanci organizace proto mládě rádi zachránili a odvezli ho do texaského centra pro pomoc divokým zvířatům.

foto: leafclover.club

Předchozí majitelé si ho pořídili nelegálně a chovali ho jako domácího mazlíčka pro své malé děti. Děti si Simbu oblíbily po zhlédnutí kresleného filmu Lví král a rodina se rozhodla, že by lva mohla pěstovat, ale přirozeně se spletla, a když se zvířetem začaly problémy, rozhodla se ho předat ochráncům práv zvířat. Samozřejmě jsme ho rádi přijali zpět, řekla ředitelka centra Angela Culverová.

foto: leafclover.club

Od předchozích majitelů jsme se dozvěděli, že Lambert spal s dědečkem na pohovce, a proto nemohl spát v kleci.

foto: leafclover.club

Naštěstí jsme rychle přišli na to, jak tento problém vyřešit, a do jednoho rohu klece jsme umístili deku. Lambert se na měkkém kusu látky stočil do klubíčka a okamžitě usnul. Od té doby mu vždycky dávám deku.

foto: leafclover.club

Nyní jsou Lambertovi dva roky a stále žije v centru, protože ve volné přírodě by nepřežil.

foto: leafclover.club

Má k dispozici plochu o rozloze 650 metrů čtverečních s dostatkem prostoru k běhání, včetně krytého prostoru, kde může ležet ve stínu a schovávat se před deštěm, a také dvůr s bazénem, kde si rád hraje. - dodala Culverová.

foto: leafclover.club

Přestože Lambert už není malé dítě, stále spí se svou oblíbenou dekou.

Není to miláček?

Remote file

Hlavní foto: leafclover.club