Tento dojemný příběh je dalším důkazem toho, že byste nikdy neměli ztrácet naději. I když se situace zdá být zcela beznadějná.

Vše začalo v roce 2012, kdy Stevie Roger nechal své dva psy, Kavika a Conana, na dvorku a šel do domu. Jeho zvířata nějakým způsobem prorazila plot a utekla. Muž pátral celý večer a od sousedů zjistil, že se psi zatoulali na pastvinu ovcí jeho přítele farmáře, který začal střílet z pistole. Conan na místě zemřel a Kavik byl zraněn a zmizel v lese.

foto: goodhouse.ru

Stevieho rodina po zvířeti pátrala několik měsíců, vyvěsila oznámení a nabídla odměnu za jakékoli informace o Kavikovi, ale bezvýsledně. Majitelé o ztraceném zvířeti informovali také na sociálních sítích a zveřejnili svá telefonní čísla pro komunikaci. "Kavik je typický tatínkův pes, takže se nemusí přiblížit, když ho někdo cizí zavolá. Pokud psa uvidíte, zavolejte na jedno z těchto čísel a sdělte nám, kde jste ho viděli. Je vyděšený a možná bude potřebovat lékařskou pomoc."- zpráva zní.

Čas plynul a naděje na nalezení Kavika se každým dnem zmenšovala.

Osm let po jeho zmizení zazvonil u Stevieho doma telefon. Cizinec uvedl, že psa podobného Kavikovi viděl v Birminghamu - téměř 500 kilometrů od svého domova. Pes zcela odpovídal popisu na internetu, jen byl velmi vyhublý. Stevie se okamžitě vydal na cestu. Čtyři hodiny jel autem v naději, že se setká se svým ztraceným přítelem. Ne nadarmo se ten muž vydal na tak dlouhou cestu - byl to opravdu on, jeho oblíbený Kavik!

Pes se podíval na svého pána a z očí mu vytryskly slzy. Pes přiběhl ke Steviemu a začal mu olizovat obličej - jako by se osm let odloučení vůbec nestalo. Setkání se ukázalo jako velmi dojemné. Stevie dlouho nemohl uvěřit svým očím. Už dávno se vzdal naděje, že Kavika najde, a tento den mu připadal neskutečný.

Nalezené zvíře bylo převezeno k veterináři. Vyšetření ukázalo, že má podváhu a je dehydrovaný. Lékař také zjistil, že pes má něco na zádech a že to bude třeba odstranit. Na člověka, který žil osm let na ulici, byl ale Kavik relativně zdravý.

První noc spal pes v posteli vedle svého majitele a bál se ho opustit byť jen na minutu. Jeho cesta k úplnému zotavení bude dlouhá. Nyní je důležité postupně přibírat na váze, jíst malá jídla, ale často a vyhýbat se stresu. Majitelé Kaviku jsou však na případné potíže připraveni. Návrat zvířátka nazývají "vánočním zázrakem" a jsou plni štěstí z toho, co se jim stalo.

Hlavní foto: goodhouse.ru