Herec Patrick Swayze měl těžký život. V cestě mu stojí řada chmurných událostí, včetně těžkého úrazu a alkoholismu. Možná to všechno mohlo herce zlomit, ale nestalo se tak, protože s ním byla stále jeho žena, která mu byla hlavní oporou.

Přátelství Patricka Swayzeho s jeho budoucí ženou

Patrick od dětství navštěvoval hodiny baletu a dokonce plánoval spojit svůj budoucí život s choreografií. Díky baletu se Swayze seznámil se svou budoucí ženou Lisou Niemiovou.

Lisa a Patrick studovali na stejné baletní škole. Když bylo Patrikovi 18 let, uvědomil si, že potkal svou životní lásku. Lise bylo tehdy 15 let, ale podle herce měla už tehdy zvláštní myšlení. Patrick se do ní zamiloval kvůli jejímu umu.

Začátek herecké kariéry

Když dívka dosáhla plnoletosti, Patrick ji požádal o ruku. Společně se přestěhovali do New Yorku. Stalo se však neštěstí. Swayze utrpěl vážné zranění a musel přestat tančit. Tehdy se Patrick rozhodl věnovat herectví. Měl na to talent.

Lisa a Patrick začali svou hereckou kariéru. Společně hráli v muzikálech a filmech. Klíčovým projektem pro Swayzeho byla role ve filmu Hříšný tanec. Po premiéře se herci dostalo obrovského uznání veřejnosti. Kvůli své popularitě začal Patrick zneužívat alkohol. Právě jeho žena se pro něj stala "záchranným lanem". Lisa dala manželovi ultimátum: buď podstoupí rehabilitaci a vrátí se do normálního života, nebo ho opustí. Swayze se tedy vzchopil a vypořádal se se svou závislostí, protože opravdu nechtěl přijít o svou milovanou ženu.

Při pohledu na jejich šťastný vztah mnozí pociťovali žárlivost a dokonce o jejich poutu pochybovali. Vždyť vztahy, které začínají v dospívání a trvají celý život, aniž by se vytratily city a vášeň, jsou velkou vzácností.

Nemoc herce

V roce 2008 se ukázalo, že Patrickovi byla diagnostikována rakovina slinivky. Navzdory hrozné diagnóze se herec nechtěl rozloučit se svým starým životem, pokračoval v hraní ve filmech a bojoval s nemocí. Nemoc však postupovala. Brzy se herec cítil velmi špatně a byl trvale převezen do nemocnice.

Jeho žena mu vždy stála po boku a podporovala ho. Měla pilotní průkaz, a tak Patrika do nemocnice dopravila letadlem.

Po hercově smrti vydala Lisa Niemi dvě knihy - "The Time of My Life" a "Worth Fighting For". Manželé začali psát svou první společnou knihu.

Smrt manžela byla pro Lisu těžkou ranou, ale našla v sobě sílu se s touto ztrátou vyrovnat. Začala aktivně pomáhat lidem, kterým byla diagnostikována rakovina slinivky. V roce 2014 se jí dokonce podařilo začít nový život a znovu milovat. Jejím vyvoleným se stal Albert DePriscoe. Zároveň stále vzpomíná na hlavní lásku svého života a velmi lituje, že neměla čas dát Patrikovi děti.

Hlavní foto: lemurov.net