Pokud si stále myslíte, že kočky jsou tak nezávislé a samostatné, podívejte se na toto video. Ukázalo se, že naši domácí mazlíčci mají tak citlivé srdce. Tolik se jim po nás stýská!

Kočky se mohou zdát velmi nezávislé a soběstačné, ale pravdou je, že zoufale potřebují naši společnost. Dokázal to majitel koček jménem Shorty a Cody. Rob je osobní trenér a často je mimo domov, a to i během pandemií. Jednoho dne, když šel ven, nechal zapnutý fotoaparát, aby pozoroval, co kočky dělají, zatímco on je pryč. Video se okamžitě stalo populárním.

Je to doslova srdcervoucí. Stojí za to vidět, jak se Cody chová - a desetkrát si rozmyslíte, jestli stojí za to jít do práce. Ach, ty zvuky kočičí melancholie! Je to árie neopětované lásky a osamělosti! Děje se to neustále, když Rob není doma. Zesilte reproduktory, abyste pocítili hloubku smutku této kočky.

Zdroj: youtube.com

Rob říká, že se to stává pokaždé, když odchází z domu: Cody popadne jednu z hraček do zubů a začne chodit sem a tam a mňoukat na plnou hubu. "Je úžasné, že si na mě sousedé ještě nezačali stěžovat." - směje se. Zároveň se zdá, že Shortymu je jedno, že majitel není doma. Černá kočka se na svého společníka dívá jako na hlupáka, který klidně leží na polštáři nebo na pohovce.

Když se majitel vrátí do domu, Cody k němu běží, jak nejrychleji může, a "křičí". - jako by ten člověk byl pryč celou věčnost, jako by byl pryč několik let. Pak Cody vleze Robovi do náruče a vypráví mu, jak trpěl, když byl majitel pryč, a jaké strašné zkoušky ho potkaly. Je to velmi přesvědčivý vypravěč!

Během pandemie začali Rob a jeho partner Brian trávit více času se svými domácími mazlíčky ve svém malém bytě v Torontu. Kočky je všude následovaly: když muži vyšli z místnosti, Shorty a Cody je následovali; když si lehli, kočky si lehly vedle nich; když si sedli k večeři, kočky se rozběhly ke svým miskám.

"Náš život by nebyl ani z poloviny tak krásný, kdyby nebylo našich domácích mazlíčků," říká Rob.

Obě kočky, černobílý Cody a černý Shorty, byly odebrány z útulku. Rob věří, že v době izolace a nejistoty je nejlepší vzít si kočku z útulku. Na světě bude o dvě osamělé duše méně. "Jednou z nejdůležitějších lidských vlastností je naše vrozená touha být užitečný pro naši komunitu. Když cítíme, že přispíváme, cítíme se lépe." Pokud máte kočku, máte smysl života, důvod být odhodlaný a vynalézavý," říká Rob.

Po filmu, který natočil, už není možné si myslet, že kočky se cítí skvěle bez lidí. Codyho mňoukání připomíná pláč ztraceného dítěte - nebo kočky, která ztratila střed vesmíru. Mnoho lidí říká, že kočky domácí se po zaslechnutí Codyho na videu začnou bát a hledat zdroj zvuku, i když nikdy předtím nevěnovaly pozornost zvukům počítače - je jim to sympatické.

Pokud i vy soucítíte se všemi osamělými kočkami, máme pro vás tip zkušené kočičí chůvy - když jdete ven, nechte svému mazlíčkovi zapnuté rádio nebo jen hudbu či podcasty, aby slyšel lidskou řeč.

Hlavní foto: google.com