Tento příběh se odehrál v Mexiku na konci listopadu 2020. V jednom z městských parků byl nalezen pes. Byl přivázaný vodítkem k lavičce a vedle něj ležel kus papíru. Kolemjdoucí byli velmi dojati tím, co viděli, nazvali útulek "Mascotas Coyoacan" a požádali dobrovolníky, aby pomohli najít majitele psa. Obsah vzkazu se dal jen těžko přečíst: jakmile se k němu někdo z kolemjdoucích pokusil přiblížit, pes okamžitě začal výhružně vrčet. Nikdo neriskoval, dokud nedorazili dobrovolníci. Byla tu naděje: možná majitel prostě neměl psa komu nechat, a tak se rozhodl na pár hodin odejít a vysvětlit svou nepřítomnost v dopise.

Ale to, co se stalo potom, dojalo k slzám nejen kolemjdoucí, ale i samotné dobrovolníky (a ti toho viděli hodně). Zpočátku se pes choval velmi agresivně a nedovolil, aby se k němu někdo přiblížil. Trvalo dvě hodiny, než jsme se ke zvířeti přiblížili a uklidnili ho. Obsah karty tak šokoval celý shromážděný dav. Ukázalo se, že ji tu zanechal osmiletý chlapec. Na vzkazu stálo:

"Ahoj. Prosím, adoptujte tohoto psa (jmenuje se Max) a postarejte se o něj. Je pro mě velmi bolestné nechat zde svého psa, ale rozhodla jsem se tak, protože moje rodina se k němu vždy chovala špatně, urážela ho a mně bylo moc líto, že trpí v těchto špatných podmínkách. Pokud čtete tento článek a máte o něj strach z celého srdce, ujměte se ho a postarejte se o něj. Pokud ne, nechte prosím kartičku na místě, aby si ji ostatní mohli přečíst a vzít si Maxe. Děkuji."

foto: tourister.ru

foto: tourister.ru

foto: tourister.ru

Psa se ujali dobrovolníci. Marcela, zaměstnankyně útulku, se rozhodla dát Maxovi další přezdívku, nyní se jmenuje Boston. Pes se podrobil několikaměsíční rehabilitaci. Pracovali s ním lékaři a trenéři. Dobrovolníci se snažili najít pro Boston nový domov, ale kvůli omezením způsobeným pandemií koronaviru a různým potížím to zatím nebylo možné. Pes stále žije v útulku. Ale je tu i dobrá zpráva: Boston se naučil důvěřovat lidem. Nyní je to ten nejlaskavější a nejpřátelštější pes.

foto: tourister.ru

foto: tourister.ru

Tyto fotografie byly pořízeny několik měsíců po Bostonově záchraně.

foto: tourister.ru

foto: tourister.ru

foto: tourister.ru

Hlavní foto: tourister.ru