Rodina s Gordonem ztratila kontakt před mnoha lety. Ukázalo se, že celou tu dobu žil nedaleko.

Bratr Chrise Zemlaka Gordon Petrie se stal před desítkami let závislým na drogách. Často odcházel z domu na dlouhou dobu a pak se úplně vytratil. Rodina ho hledala na ulici a na různých nepříjemných místech, ale Gordon nebyl k nalezení. Chris vyrostla, vdala se a udělala úspěšnou kariéru, ale na svého bratra nikdy nezapomněla. Pravdu o něm se dozvěděla až o 22 let později, když jí jeden z jejích přátel poslal odkaz na článek o bezdomovci, který žil ve stodole za katolickým kostelem v Surrey. Chris na fotografii uviděl muže velmi podobného Gordonovi a okamžitě se vydal na jeho adresu.

foto: goodhouse.ru

Byl to on, její vlastní bratr. Muž se už mnoho let potuloval po ulicích a přespával, kde se dalo. V březnu 2020 našel pastor Bruce Hitchen muže spícího ve stodole a nechal ho tam přespat. Gordon tak dostal zdarma přístřeší a jídlo. Ten se z vděčnosti staral o své území a odháněl zloděje.

foto: goodhouse.ru

Bruce hledal příležitost, jak Gordonovi pomoci. Nabídl mu práci hlídače s malým, ale stálým platem. Církev také našla opuštěný dům a provedla v něm opravy, aby měl muž kde bydlet. Finanční prostředky však nestačily a navíc se hasiči rozhodli zbourat Gordonův dočasný úkryt, stodolu, protože ji považovali za potenciální zdroj nebezpečí. Chrisovo vystoupení bylo pro všechny záchranou. Gordon a Bruce ji přivítali se slzami v očích. Bezdomovec už neměl naději, že se znovu setká se svou rodinou. "Slyšel jsem: "Gordone, jsi to ty?" Přesně to říkala moje máma." - uvedl v rozhovoru pro CBC News. "Trvalo mi několik vteřin, než jsem si uvědomil, co se děje. A pak se za rohem objevil Chris."

foto: goodhouse.ru

Chris brzy ubytovala svého bratra v hotelu, který byl po dobu pandemie přestavěn na sociální bydlení. Žena mu koupila vše, co potřeboval, a uspořádala oslavu jeho 51. narozenin. Nyní, po tolika letech odloučení, už Chris nehodlá ztratit svého bratra z dohledu a chce udělat vše pro to, aby ho znovu postavil na nohy. "Vždycky tu budu, vždycky budu na druhém konci telefonu." - říká.

Hlavní foto: goodhouse.ru