Na samém počátku svého života musel pes Riddick čelit lidské zradě. Navíc ve velmi kruté podobě. Asi před šesti lety ho jeho majitelé vyhodili z rychle jedoucího auta na dálnici. Takto se chtěli jednou provždy zbavit nechtěného zvířete. Riddick měl štěstí, že přežil. Jeho zohavené, krvácející tělo našli kolemjdoucí lidé na kraji silnice. Znetvořené zvíře odvezli do nejbližšího útulku. Pes byl v natolik vážném stavu, že se na provedení několika operací a volbě další léčby podílelo mnoho odborníků.

I zde měl Riddick štěstí. Zbývalo jen uzdravit jeho duši a naučit se znovu důvěřovat lidem. Když se pes zcela zotavil, začali pro něj hledat nové majitele. Psa se ujala mladá rodina, které se nedávno narodilo dítě jménem Dawson. Manželé již měli jednoho domácího mazlíčka - Cumbrii.

Tak si Riddick postupně začal zvykat na lidi. Pes si malého chlapce především zamiloval a stal se nejprve jeho chůvou a poté nejlepším přítelem. Dokonce i když dítě začalo plakat, Riddick se k němu vrhl jako první, a teprve pak přiběhla jeho matka.

foto: mimimetr.me

Když Dawson vyrůstal, byl neustále vedle svého čtyřnohého společníka. Spali v objetí, hráli si a dováděli. Pes snášel veškeré "týrání" dítěte s lehkostí.

Jednoho dne chlapec těžce onemocněl těžkou formou chřipky. Ležel s horečkou a ani léky si s vysokou teplotou nedokázaly poradit. Dítě neustále plakalo a nemohlo normálně spát. Rodiče nevěděli, jak synovi pomoci.

foto: mimimetr.me

A pak, během jedné z nadcházejících bezesných nocí, se v chlapcově pokoji náhle rozhostilo ticho. Rodiče si začali dělat velké starosti. Když otevřeli dveře, spatřili dítě, jak klidně spí vedle svého chundelatého kamaráda. Matka se dotkla čela dítěte - už nebylo tak horké jako předtím. A tak chlapec poprvé po několika dnech klidně usnul. Riddick se ukázal jako skvělý lékař, kterému se nějakým zázrakem podařilo snížit chlapcovu horečku.

Dokud se Dawson nezotavil, byl pes neustále po jeho boku. Zvíře tak mohlo poděkovat svým novým majitelům, kteří mu věřili a přijali ho do své rodiny.

Hlavní foto: minimetr.me