Tento úžasný luxusní pes čivavy se narodil v roce 2017 v domě, kde žije asi 35 psů. Štěně mělo smůlu, narodilo se hluché a slepé. V tak velkém domě se nikdo nechtěl starat o psa, který potřeboval zvláštní péči kvůli vrozeným vadám.

Do života tohoto gaučového psa čivavy však vstoupili dobrovolníci. Vzali tedy štěně s sebou a požádali zkušenou veterinářku Melissu Shapirovou, aby jim pomohla s jeho adopcí. Veterinářka, která se vyznačovala velkou trpělivostí, souhlasila, že si psa vezme k sobě domů.

Prasátko, jak psa pojmenovali dobrovolníci, byl velmi nervózní. Štěně bylo citově labilní, protože bylo zvyklé na neustálou přítomnost lidí, takže nesnášelo fyzické odloučení. Štěně v novém domově křičelo strachy. Jeho majitelé si všimli, že takové chvíle jsou velmi smutným a bolestným zážitkem.

Nicméně skutečnost, že v domě bylo pět dalších psů, měla na chování prasátka pozitivní vliv. Štěně si zvyklo na své okolí a naučilo se Warrenovi a Melisse důvěřovat. Manželé si s Prasátkem vytvořili celý systém hmatové komunikace.

Manželé Shapirovi se mohou upřímně radovat z úspěchů svého čtyřnohého přítele. Proto si pár nedávno založil účet na Instagramu. Na této sociální síti často sdílejí dojemná a překvapivě vtipná videa a zveřejňují fotografie se svým psem. Tento typ obsahu rychle přitahuje pozornost uživatelů, takže počet odběratelů neustále roste. K dnešnímu dni má 248 tisíc předplatitelů.

Učitel se o neobvyklém příběhu Prasátka dozvěděl z internetu. Byla velmi dojatá, a tak vypracovala speciální učební plán.

Melissa, majitelka Prasátka, podpořila myšlenku učitelky, která na základě jeho příběhu vzdělávala své žáky. Ve spolupráci s výše zmíněným učitelem vytvořili speciální webové stránky věnované tomuto pozoruhodnému štěněti. Na webových stránkách je k dispozici mnoho podpůrných materiálů. Můžete je bez obav použít, zejména když pracujete na rozvoji pozitivního myšlení u dětí. Začátkem příštího roku plánuje Shapiro vydat inspirativní knihu o životě Prasátka.

Hlavní foto: lemurov.net