Na čerpacích stanicích se až příliš často setkáváme s toulavými psy. Pracuji jako dobrovolník, takže když jsem se dozvěděl o signálu, bez rozmýšlení jsem se tam s týmem vydal.

foto: google

Ukázalo se, že tam byl pes se dvěma štěňaty. Mláďata už otevřela oči, ale stále jedla mateřské mléko, takže jsme je neoddělovali. Nejdříve jsme samozřejmě nakrmili matku mláďat a poté jsme se rozhodli poslat všechny k veterináři.

foto: google

Štěňata, stejně jako fena, se ukázala být velmi přítulná a roztomilá. Myslím, že až se osamostatní, nebude problém najít pro ně nové majitele. Podle veterináře bylo vše v pořádku, až na nedostatek vitamínů u dospělého psa. Lékař provedl potřebná očkování štěňat proti vzteklině, škrkavkám atd. a matce předepsal potřebné vitamíny.

foto: google

Dokud mláďata nezesílila, rozhodli jsme se, že je necháme společně s jejich matkou ve výběhu. Bylo tam docela příjemně a měli dost místa. Všichni měli dobrý apetit, takže štěňata úspěšně rostla a vyvíjela se. Po několika týdnech začali malí jíst sami. Vypadaly skvěle. Nepříliš dlouhé, takže mírně kulaté, s širokou tlamou a huňatou tříbarevnou srstí.

foto: google

Jejich hřbet byl úplně černý, s červenými a bílými skvrnami na nohách a čenichu. Měly modré oči jako jejich matky. Po dalších několika týdnech už bylo jedno ze štěňat odebráno a pro druhé byla přislíbena pomoc při hledání majitele.

foto: google

Podle očekávání zůstala jejich matka v útulku. S ostatními psy se sblížila poměrně rychle, i když jsem to nečekala. Také druhé dítě se brzy dostalo do velké a přátelské rodiny. Myslím, že se mu tam bude dařit. Možná se najde domov i pro další psy. V každém případě v to doufám.

Hlavní foto: google.com