Majetek Keanu Reevese se pohybuje kolem 400 milionů dolarů. Což by jemu, vám nebo vašim dětem mohlo umožnit mít vše, co byste si mohli přát. Myslím, že je těžké se nezbláznit, když máte na účtu tolik peněz a slávu.

Ale Keanu Reeves takový není. Prostě žije svůj život jako obyčejný člověk.

foto: google

Sedí s obyčejnými lidmi na obyčejných místech. Pije levnou kávu a jí obyčejné sendviče. Instagram je plný potvrzení, že to není Keanu, ale obyčejní lidé. U Reevese donedávna sociální sítě vůbec neexistovaly.

foto: google

Používá veřejnou dopravu a vždy přenechává své místo potřebným.

foto: google

Reeves věnoval na charitu přes 100 milionů dolarů a nikdy se tím nechlubil. Keanu se svým bohatstvím a slávou nechlubí. I když na rozdíl od mnohých na to má plné právo. V jednom rozhovoru ho moderátor začal chválit, načež ho Keanu požádal, aby toho nechal.

foto: google

Jeho osud je tragický. Narodil se v libanonském Bejrútu a jeho otec byl uvězněn za obchodování s drogami. S matkou Keanu pak odjeli nejprve do Austrálie a odtud do Kanady. V Kanadě Reeves získal vzdělání. V roce 1986 přijíždí Keanu do Los Angeles, kde začíná svou filmovou kariéru.

foto: google

Slavné role a obrovské peníze Keanu Reevese nezkazily, nikdy nešlo o žádné výstřední výstřelky. Také osobní život se omezoval na letmé románky. V roce 1998 se Keanu seznámil s Jennifer Symeovou, což byla hercova první opravdová láska. V roce 2000 se jim měla narodit společná dcera, ale dítě zemřelo na zástavu srdce a nikdy se nenarodilo. V roce 2001 zemřela jeho manželka. Jennifer Symeová zemřela při autonehodě.

foto: google

V roce 2003 onemocněla jeho milovaná sestra Kim leukémií. Keanu opustil mnoho projektů a prakticky se vzdal své kariéry, aby mohl trávit veškerý čas se svou sestrou a pomáhat jí v boji s nemocí. Naštěstí se po několika letech podařilo nemoc porazit.

foto: google

Tragédie v jeho osobním životě ho nezlomily, nezměnily jeho chování a charakter. Keanu zůstal stejný - skromný, zdrženlivý a milý člověk. Nezlobí se na svět, ale zůstává sám sebou.

foto: google

Jednou řekl: "Peníze jsou to poslední, na co myslím. S tím, co jsem dosud vydělal, mohu pohodlně žít několik století."

Reevesův život sleduji už léta a vždycky mě fascinovali takoví lidé. Můžete o něm říct: "Sakra, ty jsi vážně skvělý člověk. Chci ti podat ruku a být jako ty."

Doufejme, že takových lidí je více.

Hlavní foto: google.com