V čínské provincii Guangdong stojí malý dům, který navštěvují turisté. Tato budova nevyniká ničím jiným než svou polohou. Dům je doslova vmáčknutý mezi dvěma pruhy dálnice. Majitel rezolutně odmítl dům opustit a přestěhovat se do nového bydliště.

foto: novate.ru

Ve stavebním prostředí existuje něco jako "hřebíkové domy". Zpravidla se jedná o budovu, která svým vzhledem a umístěním vybočuje z celkového obrysu nových čtvrtí nebo komunikací. To se stalo v domě Číňanky jménem Liang.

foto: novate.ru

Během výstavby dálnice místní úřad přestěhoval obyvatele, jejichž domy stály v cestě projektu. 47 domácnostem a 7 podnikům bylo poskytnuto bydlení a peněžní kompenzace. Tito lidé opustili území v září 2019.

foto: novate.ru

Číňanka Liang se odmítla přestěhovat a překážela inženýrům a stavbařům. Žena uvedla, že výše odškodnění je nedostatečná. Úřady ženě nabídly výměnou za její dům o rozloze 40 metrů čtverečních dva byty a 186 000 dolarů. Liang měl pocit, že to nestačí, a požadoval 4 byty a 287 000 dolarů. Výsledkem bylo, že po deseti letech přesvědčování chamtivé ženy bylo rozhodnuto "napasovat" její dům do architektonického návrhu dálnice. Budova byla jednoduše vtěsnána mezi silnice.

foto: novate.ru

V důsledku výstavby dálnice zůstala Číňanka ve svém starém domově (či spíše u rozbitého koryta řeky) a kromě hluku aut musí nyní snášet i hluk turistů, kteří se na novou "atrakci" přijíždějí podívat.

Video:

Zdroj: youtube.com

Hlavní foto: novate.ru