Manželé Andrej a Liubov udělali v roce 2019 radost jednomu psovi, kterého si vzali z útulku. Navíc se k němu bývalí majitelé před šesti měsíci chovali nemilosrdně. Psa přivázali uprostřed rušné ulice ke sloupu a nechali ho tam. Proto bylo zvíře převezeno do útulku a poté do nové rodiny.

Domácí mazlíček Masi byl přejmenován na vznešenější jméno Taiga. Chundelatá dívka se stejně jako její majitelé stala vášnivou cestovatelkou. Všichni tři procestovali všechny kouty rozlehlé vlasti - Ruska. Pak se všichni tři začali nudit a manželé se rozhodli vzít si dalšího psa ze stejného útulku. Tak se v jejich životě objevil Altaj, který se dříve jmenoval Django. Minulost psa se ukázala být ještě smutnější. Také byl nalezen uvázaný, jenže v lese a ne na frekventovaném místě, a navíc měl pes náhubek. Takovou krutou zradu musel chudák Kudrnáč vytrpět.

foto: mimimetr.me

Pes neměl šanci na záchranu, ale měl štěstí. Houbaři, kteří se procházeli poblíž, slyšeli nešťastné zvíře kňučet. Zvíře strávilo v útulku asi rok, než si ho Andrej a Liubovia vybrali. Nyní má Taiga přítele a společníka na cestách.

V útulku se psovi objevila blefarospazma v oku. Pejskovi se vrátil zrak, nyní bude muset navštívit očního lékaře, který ho bude dále léčit. Je pravda, že leukom nebude odstraněn.

foto: mimimetr.me

Ukázalo se, že psi jsou naprosté protiklady. Pokud je fenka samostatná a nemá ráda mazlení, Altaj je něžný obr, který miluje drbání za ušima a mazlení. Navzdory tak rozdílným povahám se zvířata dokázala skvěle spřátelit. Psi jsou v bytě velmi dobře vychovaní, protože tráví hodně času v přírodě.

Tímto způsobem manželé zachránili dva nádherné psy a přinesli jim do života ještě více radosti.

Hlavní fotografie: mimimetr.me