Kočky jsou velmi inteligentní zvířata a mají dobře vyvinutý mateřský instinkt. To nám dokázala kočka, která se obrátila na lékaře s prosbou o pomoc pro své "dítě". Nejúžasnější je, že nejen věděla, kam má jít, ale také trpělivě čekala, až její dítě vyšetří odborníci.

Tento příběh jsme nemohli přejít mlčením a chceme se o něj s vámi podělit.

Umělkyně Merve Ozcanová byla svědkem této výjimečné scény. Sama se v té době nacházela v jedné z istanbulských nemocnic.

foto: laykni.com

Dobromyslní lékaři samozřejmě nemohli "pacienta s ocáskem" jen tak minout a začali kotě vyšetřovat, ačkoli fousky a tlapky vůbec nejsou jejich specializací.

foto: laykni.com

Merve popsala situaci na své stránce na sociálních sítích a uvedla, že kotě bylo velmi zlobivé a neustále se snažilo utéct, přičemž přísná matka ho chytala a vracela zpět.

foto: laykni.com

Po vyšetření obou pacientů na nich lékaři neshledali nic podezřelého.

foto: laykni.com

Po nakrmení se rozhodli poslat "ocasé bestie" k veterináři na důkladnější vyšetření.

Tento úžasný příběh byl zveřejněn na sociálních sítích a lidé ho začali aktivně komentovat, lajkovat a přeposílat.

"Turecké kočky jsou velmi odlišné," říká. "Kočky vědí, kde hledat pomoc. Je velmi příjemné vidět ".

foto: laykni.com

Za zmínku stojí, že v Turecku se s kočkami zachází velmi dobře, nikdo je nikdy neutiskuje, lidé jim v případě potřeby vždy pomohou.

"Studovala jsem v Istanbulu a vzala jsem k veterináři mnoho pouličních koček, aniž bych za ně něco platila. Jde o to, že pokud kočka zjevně potřebuje pomoc, určitě se jí někdo ujme a pokusí se jí pomoci" - napsal jeden z uživatelů sítě.

foto: laykni.com

O hrdiny našeho článku se tedy nemusíte bát, v problémech rozhodně nezůstanou!

Hlavní foto: laykni.com