Keanu Reeves je idolem milionů lidí. Fanoušci často žádají hollywoodskou hvězdu o společnou fotografii. Herec nikoho neodmítá, ale pózuje zvláštním způsobem. Neobjímá lidi, nedotýká se jich. Jeho ruka, ačkoli ji má za zády, visí ve vzduchu. Mnozí hledali vysvětlení, proč tomu tak je, a objevilo se mnoho teorií.

foto: lemurov.net

Zaprvé, Reeves je v Hollywoodu známý jako jeden z nejčestnějších, nejslušnějších a nejdobrosrdečnějších mužů. Například po natočení legendárního Matrixu se vzdal většiny svých honorářů, aby producenti mohli zaplatit kostýmy a personál pracující na speciálních efektech. Keanu si byl jistý, že právě tito lidé by měli získat všechny vavříny. Kromě toho se herec často dobrovolně vzdával části svých příjmů, aby si režiséři mohli dovolit pozvat k účasti na projektech světové hvězdy.

foto: lemurov.net

Keanuovo dětství nelze nazvat jednoduchým a šťastným: jeho otec opustil rodinu, když byly chlapci tři roky, a rodina se pak často musela stěhovat. Jako teenager se Keanu vydal dobýt Los Angeles a nakonec dosáhl celosvětové slávy. Ale i v tomto zdánlivě blahobytném životě na něj čekalo neštěstí: smrt novorozené dcery a poté ženy, kterou miloval, ztráta nejlepšího přítele.

foto: lemurov.net

Dnes se Reeves odlišuje od ostatních svým prostým, poměrně skromným a až samotářským životním stylem. Chová se jako úplně obyčejný člověk, nepouští média do svého soukromí a snaží se nevyčnívat z davu (i když je to někdy těžké). Keanu rád tančí a rád surfuje.

Proč se ale herec raději nedotýká těch, se kterými se fotí? Existují různé teorie. Někteří se domnívají, že se tak snaží vyhnout falešným obviněním ze sexismu, obtěžování a antifeminismu: protože se nedotýká, není důvod k pravděpodobným skandálům a soudním sporům. Jiní se domnívají, že Keanu cítí odpor, ale to se mu nepodobá. Jiní se domnívají, že toto chování naznačuje, že Keanu je prostě zdvořilý a chová se jako pravý gentleman.

foto: lemurov.net

Každopádně toto tajemství zatím nebylo odhaleno. Přesto je Keanu oblíbencem milionů lidí a ohromuje novými fotografiemi, které vytvářejí spoustu memů.

Hlavní foto: lemurov.net