Stane se, že zcela náhodou potkáte bytost, která radikálně změní váš život. Šel jsem kolem řeky a náhodou jsem pod mostem našel štěně. Nejdřív se mě bál a schovával se, ale když jsem ho chytila a pohladila, trochu se uklidnil a začal si se mnou hrát. Vytáhla jsem kapesník a jemně ho otřela, i když i jemu to připadalo zábavné. Pak jsem si malého přivedla domů. Neměl jsem psa, tak jsem se rozhodl, že si ho nechám u sebe. Byla to malá bílá "hrouda" s visícíma ušima a roztomilým obličejem.

foto: google

Doma jsem ho však důkladně vykoupal a osušil. Rozhodně si to užíval, takže mu to nedělalo žádné problémy. Rozhodl jsem se, že štěně pojmenuji Ricky. Nevěděla jsem, jaký bude, až vyroste, ale ukázalo se, že jméno dokonale sedí.

foto: google

Druhý den jsem se rozhodl, že mu dám potřebná očkování a vyberu mu krmivo. Také jsem musela navštívit obchod se zvířaty.

foto: google

Poradce mi pomohl vybrat dobré krmivo pro štěně, obojek, vodítko, šampon proti blechám a další. Blech jsme se zbavili velmi rychle, ale uvědomuji si, že při procházkách přijde do kontaktu s jinými zvířaty. Šampon jsem pro jistotu nechala, aby paraziti netrápili mého chlupáče.

foto: google

Ricky si opravdu rád hraje. Rád běhá za míčkem a kostí. K mé radosti vyrostl poměrně rychle a trochu se změnil. Vyrostl. Na procházky chodí rád, ale měl velké problémy zvyknout si na vodítko. Nakonec vodítko přijal a nyní se chová zdrženlivěji. Už netahá za vodítko ani se nesnaží sundat obojek.

foto: google

Hlavní foto: google.com