Zázraky a tajemství jsou před námi často doslova skryty. Například příběh Colina Steera z Plymouthu ve Velké Británii, který si na stará kolena pořídil dobrý dům, aniž by tušil, co se skrývá pod jeho podlahovými prkny.

Kolik lidí se může pochlubit tím, že mají v obývacím pokoji studnu z dob, kdy ještě existovali rytíři?

Příběh je velmi zamotaný a vyšetřování stále pokračuje. Velký viktoriánský dům byl postaven v roce 1895 a Colin se do něj nastěhoval až o sto let později, na konci minulého století. Jak to, že stavitelé přehlédli starověkou studnu, nebo proč ji ukryli? A proč zůstala po celá ta léta neznámá? Colin a detektivové, které si najal, v žádných dokumentech nic nenašli.

foto: lemurov.net

Samotná studna byla objevena náhodou, když se majitel před deseti lety rozhodl provést rozsáhlou rekonstrukci obývacího pokoje. Byly otevřeny staré stropy a vrstvy tepelné izolace, pod nimiž byl nalezen záhadný otvor. Po jejím vyčištění, které si vyžádalo roky neuspěchané práce, se ukázalo, že jde o studnu vytvořenou člověkem, a to velmi starou.

foto: lemurov.net

Colin Steer se rozhodl studnu proměnit v interiérový prvek a památník. Postavil zábradlí a šachtu, přidal osvětlení a další užitečné detaily. Každý, kdo zdvořile požádá, může vstoupit a seznámit se se studnou.

foto: lemurov.net

Studna nebude fungovat tak, jak má, kvalita vody v ní neodpovídá normě a instalace čističky je drahá a bylo by hloupé za ni utrácet peníze. Místo toho Colin věnoval čas a peníze zkoumání obsahu studny a vyplatilo se mu to! Byl nalezen meč v koženém pouzdře, mince a šperky, což vědcům umožnilo vypočítat, že studna je stará nejméně 500 let.

foto: lemurov.net

Nyní sedmdesátiletý Colin studuje staré mapy a kroniky, aby zjistil, jaké osady se na tomto území dříve nacházely. Je přesvědčen, že se mu podaří najít další předměty z minulosti.

Zdroj: Youtube.com

Hlavní foto: lemurov.net