Laura a Adrian ze Staffordshire prodali svůj vlastní dům, aby získali peníze na opuštěnou kočárovnu. Roky života v karavanu se vyplatily: provedli takové opravy, že jim lze závidět.

Když se Britové před několika lety zamysleli nad problémem bydlení, uvědomili si: potřebují solidní rodinný dům, který vydrží déle než sto let. Ale neměli na to vůbec žádné peníze. Manželé proto prodali svůj majetek a koupili starý kočárový dům v žalostném stavu. A stálo 284 000 liber! Největší výdaje však pár teprve čekaly.

foto: google

Manželé měli v plánu utratit 350 000 liber za opravu domu, ale nakonec museli kvůli pandemii a následné krizi dát Britové celých 450 000 liber pryč. Šetřit peníze se nepodařilo, ale manželé měli při rekonstrukci naprostou tvůrčí svobodu. Využili toho na maximum: z ruin vytvořili skutečný dům snů. Nyní dům v Kingsbury cherry nedaleko Birminghamu vypadá spíše jako módní tematický hotel. Zvenku má kvalitně zrenovovanou fasádu a pokoje jsou zařízeny podle všech kánonů současného designu.

foto: google

Když Britové převzali svůj budoucí domov, byl v hrozném stavu: kmeny hnily a cihly se na některých místech rozpadaly. O interiéru není třeba vůbec mluvit: nebylo v něm prostě nic.

Na začátku rekonstrukce manželé využili služeb profesionálních stavitelů, ale velmi rychle zjistili, že se jim přidělený rozpočet rozplývá před očima, píše Daily Mail.

foto: google

Manželé šetřili na všem, na čem se dalo. Starou stodolu vedle domu pečlivě rozebrali na cihly, které pak znovu použili při stavbě. Navzdory omezenému rozpočtu nepůsobí interiér vůbec lacině. Paní domácí Laura pro to udělala všechno: namalovala, jak by měla vypadat její ideální kuchyně a koupelna, a nedělala žádné ústupky. To není důvod, proč žena žila tři roky v karavanu.

foto: google

Snažili se budovu co nejlépe obhospodařovat: je tu místo pro děti, dospělé i nejstarší členy rodiny, kteří chtěli ve stáří žít v klidu a pohodě. Adrian a Laura postavili dům pro celou rodinu a ukázalo se, že na něj museli sehnat peníze i všichni příbuzní. Došlo to tak daleko, že jedna z babiček dala své úspory jako černou díru.

"Myslím, že celkové náklady na rekonstrukci přesáhly 450 000 liber. Ale všechno to má svůj důvod: udělal jsem to pro rodinu. O tom to celé je." - Adrian.

Hlavní foto: google.com