Eliza, původem z Kanady, se jednou rozhodla vylepšit pokoj, ve kterém bydleli její synové. Nešla však do obchodu se stavebním materiálem nebo nábytkem, ale na tu nejobyčejnější skládku.

foto: lemurov.net

Mezi harampádím Eliza našla starý skládací stolek, ne zcela vymalovanou skříň, z níž vypadla dvířka, proutěný koš, dva obrazy s ptáky, malou zásuvku a několik knih.

Eliza bez přemýšlení uložila nálezy do svého přívěsu a odvezla vše domů. Nejdříve samozřejmě všechny tyto věci důkladně umyla a vyčistila speciálním čisticím prostředkem. Pak žena začala přerovnávat starý nábytek.

foto: lemurov.net

foto: lemurov.net

Nejprve se Eliza rozhodla skříňku nově natřít. Barva, kterou byla skříň zčásti natřena, se jí velmi líbila, a tak se rozhodla zvolit podobný zelený odstín a natřít skříň zvenčí. Žena také sehnala plechovku bílé barvy, kterou natřela police.

Pro opětovnou instalaci dveří skříně Eliza zakoupila speciální mechanismus posuvných dveří.

U stolu nalezeného v kontejneru žena změnila pouze horní desku: omítla její povrch a pak ji natřela stejnou bílou barvou, jakou byl natřen vnitřek skříně. Na vrchní straně vytvořila jemný vzor.

foto: lemurov.net

Žena potřebovala knihy a dřevěnou krabičku, aby si mohla vyrobit ozdobnou skříňku, do které by uložila důležité věci. K tomu musela knihy rozstříhat a přilepit je na krabici.

foto: lemurov.net

Eliza obrazy zasadila do rámů, které našla doma. Natřela je také bílou barvou, čímž v interiéru vytvořila jednotnou kompozici.

Proutěný koš nevykazoval žádné známky opotřebení, a tak bylo rozhodnuto použít jej jako dekorativní vázu na květiny.

foto: lemurov.net

foto: lemurov.net

Konečný výsledek potěšil a překvapil celou rodinu: Eliza vytvořila krásnou sadu nábytku, která ladila s celým interiérem pokoje. Zvláště potěšující je, že taková částečná renovace ženu nestála téměř nic.

foto: lemurov.net

Hlavní foto: lemurov.net