O tomto muži můžeme s jistotou říci, že se nechal trochu unést. Vždyť Američan Horace Burgess dokázal postavit snad největší ptačí budku na světě. Pozoruhodné je, že kromě ptáků zde mohou bezpečně žít i lidé.

foto: laykni.com

foto: laykni.com

Se stavbou začal v roce 1993. Původně měl v plánu postavit malý bungalov, ale nakonec se z něj vyklubal téměř mrakodrap! Nejzajímavější je, že Horác postavil dům sám, bez pomoci jiných stavitelů a architektů. Sám si nakreslil návrh a pustil se do práce. Jako materiál použil stará prkna z kůlen, stavební odpad a části opuštěných domů. Postupem času začali dobří sousedé poskytovat materiály.

foto: laykni.com

foto: laykni.com

Představte si basketbalové hřiště (!) a dokonce i kostel v domě. V nejvyšším patře se nachází penthouse. Je tu spousta schodišť, chodeb, teras, balkonů a lodžií, a dokonce i několik tajných místností (pšššt ...).

foto: laykni.com

foto: laykni.com

Je pravda, že požární inspekce budovu nezkolaudovala a nepovolila v ní bydlet kvůli nedostatečnému bezpečnostnímu vybavení, ale sám Horác v ní stále bydlí. Ten muž je na svou práci velmi hrdý.

foto: laykni.com

foto: laykni.com

Video:

Zdroj: Youtube.com

Hlavní foto: google.com